Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

295 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Maia Hirasawa

Torsdag

24 nov

19:00

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

295 kr

Köp

Maia Hirasawa

- Det känns som att komma hem, säger Maia Hirasawa.

När hon började skriva musik som tjugoåring var det just på svenska. Sedan har de svenska låtarna alltid funnits, levt ett parallelliv vid sidan om de framgångsrika låtarna på engelska och japanska.

– Men nu kunde jag inte vänta längre.

Och just så låter Vacker och ful – som att den håller på att sprängas av längtan. Maia Hirasawa har tidigare släppt tre album på engelska i Sverige, men att det är nåt särskilt viktigt med Vacker och ful går inte att ta miste på, från de första gitarrtonerna i förstaspåret Aldrig. Aldrig är en låt som skrevs en vårdag i Sendai, Japan när Maia flyttat dit för att försöka hitta tillbaka till sig själv efter ”några extremt maxade jobbår”. Den kom att sätta tonen för hela skivan.

Maia har tidigare spelat in det mesta av sin musik själv, men den här skivan är inspelad ihop med producenten Jonas Svennem (Winhill/Losehill). I låtarna har Maia Hirasawa grävt bakåt i sin historia, gamla kärlekshistorier, vänner och känslor som en gång legat begravna. Ingen kan som Maia Hirasawa sjunga ”jag slåss varenda dag” och ”det är nåt fel på mig” och få det att låta som en lätt vårbris och ett löfte om en ny dag.

SUPPORT: Anders Enda Barnet

“Anders Enda Barnet har mottagit lysande recensioner för sitt debutalbum. Till hösten släpps skivan i Europa på Pop up records. Anders Enda Barnet är sångaren och pianisten Anders Göranssons soloprojekt. Efter att ha kuskat världen runt som musiker med akter som Maia Hirasawa, Rambling Nicholas Heron, Vindstyrka 12, Hästpojken, Daniel Johnston och Kristoffer & the Harbourheads bestämde sig Anders för att det var dags att spela in ett soloalbum. 

I Anders nybyggda studio på västkusten där albumet ”I Was Quiet” spelades in samsas de gamla syntharna, Farfisaorgeln, loppistrumsetet, Fender Rhodes-pianot med en bäddsoffa och ett TV-spel. Sångerna behandlar ämnen som åldrande, politik, grubblande, båtar, flygplan, nedlagda tågstationer, tystnad, vredesutbrott, genetik, skateboarding, mentala diagnoser, självbedrägeri och villaförorter.”

Arrangör: Frihamnen Event & Headstomp

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall