Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

250 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Wojtek Krajnik

MAHALA RAI BANDA (RUMÄNIEN)

Fredag

15 apr

19:00

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

250 kr

Köp

MAHALA RAI BANDA (RUMÄNIEN)

Mahala Rai Banda är en vildvuxen mix där traditionell gypsy musik, dub, soul och turkiska och arabiska influenser, som blandas tillsammans till en högoktanig dansmusik under benämningen "gypsy funk". De fick en megahit med den toksvängiga ”Mahalageasca” som är med i soundtracket till filmen ”Borat”.

Bandets unika sound tog form i de s k “mahalas” (romska ghetton) i Bukarests förorter. I dessa “mahalas” träffas musiker från olika områden för att jamma, och snart blev de Bukarest mest populära band för bröllop och fester. I takt med att rumänska romer flyttade till andra delar av Europa, spreds även ryktet om Mahala Rai Banda.

Över åren har bandet utvecklat sitt sound. På senaste skivan “Ghetto blasters” möts det östeuropeiska svänget med jamaikansk reggae i en ny form av “balkan reggae”. Ett patenterat sound där hårt balkan sväng flyter samman med karibiska influenser och en skvätt psykadelia.

Numera är man ett av de mest etablerade akterna inom balkan musik världen över, och har spelat på festivaler som Summerstage NYC, Montreal Pop festival och Womad. Deras låt “Mahalageasca” blev en hit genom filmen “Borat”.

Efter att ha lyft taket på scener på otaliga turnéer i Europa och USA, är det återigen dags för Mahala Rai Banda att inleda ett nytt musikaliskt korståg över Sverige.

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall