Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

60 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Andrzei Markiewicz

Gammalt event!

Konst som motstånd

Möt Lo Kauppi

Tisdag

21 mar

19:00
ca 1tim

Scen/Plats

Kristallfoajén

Efterhäng efter samtalet.

Ordinarie

60 kr

Köp

Konst som motstånd

Möt Lo Kauppi

Lo Kauppi är skådespelare, manusförfattare och regissör. Hon beskrivs som stark, envis, feministisk och politisk i en skön och ofta humoristisk blandning. Utifrån egna erfarenheter har hon ofta bekämpat och blottlagt patriarkala och förtryckande strukturer både på teaterscenen och i film.

Lo Kauppis första uppmärksammade verk efter Teaterhögskolan var den självbiografiska Bergsprängardottern som exploderade. Sen dess har hon både skådespelat och regisserat på bl a Dramaten, Riksteatern, Västerbottens länsteater, Stockholms Stadsteater och många andra scener. Hon har också gästspelat på Stora Teatern med den parodiska uppgörelsen Vita kränkta män.

Lo Kauppi är aktuell i Göteborg med en föreställning tillsammans med avgångsstudenterna vid skådespelarprogrammet, Högskolan för scen och musik, Göteborgs Universitet.

Samtalsledare:

Catharina Bergil, chef för enheten för skådespeleri på Högskolan för scen och musik. Catharina har en gedigen erfarenhet inom scenkonst, både nationellt och internationellt.

 

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam, konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, poeten/aktivisten Athena Farrokhzad, progglegendaren Mikael Wiehe och musikern/poeten Mattias Alkberg.

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall