Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

1200 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Llegó la Rumba

Fredag

08 Sep

20:00

Scen/Plats

Kristallfoajén

Ordinarie

1200 kr

Köp

Llegó la Rumba

Med kulturstöd från Göteborgs Stad och KulturUngdom arrangeras ett av de största afro-kubanska evenemangen i Skandinavien, festivalen ’Llegó la Rumba, Afro Rumba Weekend Gothenburg’ den 8-10:e september.

Llegó la Rumba är en musik- och dansfestival med fokus på den kubanska rumban och afro-kubansk dans. ”Syftet med projektet är dels att sprida den kubanska kulturen, dels att skapa en plattform där musiker och dansare möts” säger arrangören Ivana Uzelac. Rumban är en viktig del av den kubanska kulturen och har även inspirerat flera musikstilar och danser genom tiderna såsom salsan som också kommer att utgöra en stor del av festivalen.

Evenemanget består av två dagars workshops i dans och slagverk av internationella lärare och tre kvällsevenemang med konserter i världsklass, dansshower och musik av erkända Djs.

Stora Teatern har öppnat sina dörrar för festivalen där förfesten kommer att äga rum, med härlig salsamusik och en live rumbashow av gruppen Euro Rumba Ashé
“Vi gillar dans i alla former och den kubanska salsan kommer att få kristallkronorna att svänga…” Stora Teatern

Lördagens fest hålls sedan på Brewhouse med en storslagen salsakonsert av niomannabandet Grupo Danson och festen fortsätter natten lång med musik ifrån Dj Jack El Calvo. Festivalen avslutas med en efterfest som hålls i samarbete med en av Göteborgs äldsta kubanska salsaföreningar nämligen Salsa & Söndag.

“Vi har kämpat hårt för att vara där vi är idag och är överlyckliga för det stora nationella men även internationella intresset festivalen fått, nu kör vi!!” säger arrangören Ivana Uzelac.

Visa mer

Cirkuspaketet

Höstens nycirkuspaket innehåller tre utmanande, rörande och sinneskittlande föreställningar.

Läs mer om paketet

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall