Priser
Ordinarie pris

275 kr

Barn/ ungdom/ student tom 25 år

125 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mattias Edwall

Foto: Mattias Edwall

CIRKUS CIRKÖR

LIMITS

Lördag

17 Sep

19:00
ca 2h 30min

Fler speltillfällen

6

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

275 kr

Köp

CIRKUS CIRKÖR

LIMITS

Extraföreställningar av Limits på grund av utsålda föreställningar i april!

”enastående cirkuspoesi på ett akut tema: migration.” SvD
”blandar högsta cirkuskvalitet med mesta meningsfullhet och bästa avsikt.” Expressen
”Gripande och roligt. Smart cirkuskonst om människor på flykt.” DN
”Smärtsamt vacker nycirkus” VLT

2015 firade Cirkus Cirkör 20 år som gränsöverskridare! Under Tilde Björfors konstnärliga ledarskap har Cirkus Cirkör konsekvent utforskat gränser och gränsöverskridanden i föreställningar och i forskningsprojekt liksom i cirkusens  interaktion med samhälle, publik och deltagare. I skenet av Europas allt hårdare gränsdragningar mot omvärlden och de konsekvenser som stängda gränser medför, har Cirkus Cirkörs röst som förespråkare av gränsöverskridande blivit starkare.

Dagens Nyheters recensent utnämnde Cirkus Cirkör till skapare av en ny genre; ”nycirkusaktivism”, efter att ha sett föreställningen Borders under 2015.

Med den nya produktionen Limits fortsätter arbetet och frågorna: Är en begränsning en realitet eller något påhittat? Är en begränsning ett stopp eller en motivation till att hitta nya vägar? Någon har ritat streck och delat in världen i olika begränsade delar. Vi bygger staket runt våra trädgårdar, murar, stängsel, har beväpnade arméer runt våra länder. Men människan har aldrig velat stanna på ett och samma ställe.

På klassiskt Cirkus Cirkörmanér kommer Limits att vända upp och ner på perspektiven. Med kraft, möjlighetsfokus och uppkäftigt engagemang balanseras en värld av flykt, migration och nya gränser mot artisternas personliga gränser i form av risk, smärta, gruppen och kroppens begränsningar. Det är svårt att överskrida gränser utan stunder av kaos och oordning men dagens läge kräver nya grepp!

För idé och regi står Tilde Björfors, grundare och konstnärlig ledare för Cirkus Cirkör liksom regissören bakom de flesta av Cirkus Cirkörs stora succéer som Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown och Inside out. Tilde har vid sidan av ledarskapet för Cirkus Cirkör haft en professur på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm där hon presenterat forskningsprojektet Cirkus som gränsöverskridare i konsten och samhället.

I rollistan till Limits märks de unga prisbelönta teeterboard-artisterna Anton Graaf och Einar Kling-Odencrants, kautschuk- och ringartisten Manda Rydman som bland annat setts i Wear it like a crown samt parakrobaten/jonglören Peter Åberg och hans luftakrobatpartner Saara Ahola som båda nyligen medverkade i Borders. Thea Åslund framför musiken, som är skriven av Samuel Andersson, som tidigare gjort musiken till Cirkus Cirkör-föreställningarna Knitted Piece, Knitting Peace och Borders.

KREATIVT TEAM

Regi och koncept: Tilde Björfors
Kompositör: Samuel Andersson
Scenografi: Tilde Björfors, Fanny Senocq, Stefan Karlström, Joel Jedström och ensemblen
Koreografi: Olle Strandberg
Kostym: Jonna Bergelin
Videoscenografi/projektioner: Johannes Ferm Winkler och Per Rydnert/Visual Relief
Producenter: Sara De Vylder och Amy Fee

Ensemble: Manda Rydman, Einar Kling-Odencrants, Anton Graaf, Peter Åberg, Saara Ahola samt Thea Åslund (musiker)

PRESS

Träffa två av Limits-artisterna i DNs artikel om tillit: http://www.dn.se/insidan/i-vart-jobb-ar-det-katastrof-om-inte-tilliten-fungerar/

Läs om Tilde Björfors tankar kring “Limits” i SvDs artikel: http://www.svd.se/cirkus-utan-granser-vill-vacka-debatt

 

OM CIRKÖR

Cirkus Cirkör startade när Tilde Björfors och några artister som förälskat sig i nycirkusens möjligheter i Paris, bestämde sig för att sluta drömma stort och leva litet och istället satsa allt på att förverkliga sina drömmar.

20 år senare har mer än 2 miljoner människor sett Cirkus Cirkörs föreställningar på scener och festivaler i alla världsdelar utom Antarktis och 400 000 barn och unga har tränat, skapat och lärt genom cirkus. Nycirkusen är nu en etablerad konstform i Sverige och finns på allt från förskolor till seniorboenden med högskoleutbildning och professur i mitten. Och Cirkus Cirkör fortsätter att drömma stort!

Cirkus Cirkörs huvudkontor ligger i Alby i södra Stockholm.

Ladda ner en lärarhandledning för Limits

Visa mer
Rek. ålder från 10 År

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall