Priser
Ordinarie pris

0 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: El Rey Shangó Superior Orchestra

Kuba Cuba

Kubansk afton

Lördag

10 aug

17:00
ca 6h

Scen/Plats

Stora scenen

Gratis inträde

Kuba Cuba

Kubansk afton

Det blir sköna toner och mjuka rytmer när Sommarunderhållningen i samarbete med Gothenburg Culture Festival förvandlar Stora Teatern till Havanna för en kväll!

Gris (GRÅ)

Tre clowner kommer från en okänd plats och upplever, kanske för första gången, det vackra i årstidernas färgväxling. Ljudet av det torra höstbladet, den magiska vita snön, det djupblå havet, grönskan i naturen… Men det grå hotar med att ta över världen! Genom lekfullt spel, dans, akrobatiska rörelser och magi vill Grå uppmärksamma den aktuella klimatfrågan och samtidigt hylla jordens alla färger.

Stora scenen, klockan 17-17:45 (ca)

Trio NLace

Kuba är välkänd för sin salsa, reggaeton och andra rytmer som har erövrat många människors hjärta runt om i världen. Tre av de mest talangfulla musikerna inom klassisk musik från Kuba går tillsammans under namnet NLace.  Under 60 minuter bjuder de på klassisk musik från den kubanska repertoaren, något som inte ofta kan upplevas på de svenska scenerna.

Kristallfoajén, klockan 18:30-19:30 (ca)

Euro Rumba Ashé

Kuba är landet med musik, dans och människor från hela världen. Det märks inte minst i musiken. Rumba Euro Ashé tar dig med på en musikalisk tidresa till då de första slavarna togs till Kuba; för vilka musiken spelade en av de viktigaste rollerna för att kunna handskas med den tuffa vardagen. Hör deras sånger, se deras dans!

Kristallfoajén, klockan 20-20:45 (ca)

El Rey Shangó Superior Orchestra

El Rey Shangó Superior Orchestra tar plats på scen med en rad imponerande musiker i sitt följe. Musiken är arrangerad för en 24 man stark orkester med ledning av slagverkaren Rolando Lara. Det är ingen överdrift att påstå att repertoaren är en ren musikskatt som publiken får nöjet att njuta av. Danzón, Cha-cha-cha, Pilón, Mambo, Latin jazz och Timba är bara några i ledet av de svängiga kubanska musikstilarna som presenteras av detta färgstarka storband. Göteborgsbaserade Rolandos omättliga drivkraft och förståelse för den afrokubanska musikens rötter och diversitet är utan tvekan stöttepelaren i denna orkester vars ambition är att låta dig uppleva en resa med mer än 100 år av kubansk musik i sin bästa form!

Stora scenen, klockan 21-23 (ca)

Läs mer om Sommarunderhållningens program.

Arrangör: Sommarunderhållningen och Gothenburg Culture Festival

Visa mer

Cirkuspaketet

Höstens nycirkuspaket innehåller tre utmanande, rörande och sinneskittlande föreställningar.

Läs mer om paketet

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall