Priser
Ordinarie pris

370 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Kristina Lugn & Sarah Riedel

Lördag

01 apr

19:00
ca 1h 20 min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppen från kl 18

Ordinarie

370 kr

Köp

Kristina Lugn & Sarah Riedel

tillbaka med ny musik och poesi

Nyskriven musik och poesi vävs samman när poeten Kristina Lugn och sångerskan Sarah Riedel möts i en gemensam, unik föreställning tillsammans med Viktor Skokić på kontrabas och Jonas Östholm på piano.

Sarah upptäckte Kristina Lugns dramatik och lyrik som tonåring och fick genom projektet Hemligheter på vägen 2009 möjligheten att sjunga några av hennes texter, då i tonsättningar av Georg Riedel. Någonstans då föddes idén att någon gång göra en hel produktion med hennes poesi. Med Kristinas godkännande mynnade snart arbetet ut i en föreställning på Soppteatern 2014 och sommaren 2015 spelades tolkningarna in.

Låtarna är ett slags alternativ visa influerad av jazz. Galghumoristiskt och samtidigt våldsamt sorgligt. Skivan gavs ut hösten 2016 i samband med en föreställning på Stadsteatern. På albumet sjunger Sarah 15 dikter av Kristina Lugn tonsatta av henne själv samt Viktor Skokić, Jonas Östholm och Georg Riedel. På scenen kommer Lugn även läsa nyskrivna dikter.

Kristina Lugn debuterade 1972 med diktsamlingen ”om jag inte”  och är en av Sveriges mest älskade och lästa poeter. Hon är också en framstående dramatiker och sitter sedan 2006 i Svenska Akademien. Sarah Riedel är flerfaldigt prisbelönta sångerska, musiker och kompositör som med hyllade konserter och grammisnominerat album etablerat sig som en av våra svenska storheter inom visa och jazz.

Så här skrev tidningarna efter framträdandet på Stadsteatern i Stockholm;

Kristina Lugn är befriande personlig på scenen och säger att hon beklagar att hon varit så olycklig i livet. ”Det gör ont det gör ont halleluja.” Det är en kväll att minnas! Kompositionerna av Sarah Riedel, Georg Riedel, Viktor Skokic och Jonas Östholm andas inlevelse och och respekt. Arrangemangen är stillsamt uppfinningsrika och intrikata – Svenska Dagbladet

Och så plötsligt världens humor, som fyller hela salen med fyrverkerier av skratt. En befrielse, på sätt och vis. Men en viktig aspekt på Kristina Lugns poesi är att humorn aldrig tycks be om ursäkt för allvaret. En annan är att hennes texter fungerar utmärkt med musik – Dagens Nyheter

 

Arrangör: United Stage i samarbete med Frihamnen Event

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall