Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

40 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Vem kan bli musikproducent?

Konst som motstånd

Måndag

15 apr

19:00
ca 2h

Scen/Plats

Kristallfoajén

Ordinarie

40 kr

Köp

Vem kan bli musikproducent?

Konst som motstånd

Vem kan bli musikproducent – om att skapa en jämlik musikscen. I en musikindustri styrd av män kämpar plattformar som Popkollo och Upfront producer network mfl för att tjejer och transpersoner ska kunna skapa fritt som producenter, på egna villkor. Bakom lykta dörrar träffas etablerade och nya producenter, bland annat Robyn, Jenny Wilson, Beatrice Eli, VAZ, Selen Özan, Caty Testad, Barbara Chamoun och Ayesha Quraishi.

Dokumentärfilmen Wild Dogs – musikproducenterna gör upp med myten om den manliga musikproducenten och visar på en bransch i förändring. Regissörerna till filmen, Elin Lilleman Eriksson och Saga Gärde, besöker tillsammans med Kina Nyman från från Popkollo i Göteborg Stora Teaterns samtalsserie Konst som motstånd. Utifrån filmen diskuteras bland annat Popkollos arbete med att utbilda unga kvinnor och transpersoner till musikproducenter och vilken betydelse detta har för den svenska musikscenen.

Samtalsledare: Annelie Johansson. Göteborgsartist, producent och låtskrivare som turnerat runtom i världen med sitt självbetitlade projekt ANNELIE. Förutom uppdrag inom studioproduktion och föreläsningar inom ljud, är Annelie även engagerad i frågor om musik och inkludering.

Melisha Linell framför ett par egenskrivna och egenproducerade låtar och Anna Törnqvist från Italo Bitches DJ:ar!

Se filmen Wild Dogs – musikproducenterna.

Görs i samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival, KulturUngdom och Popkollo Göteborg som kört projektet Vem kan bli musikproducent?

Visa mer

Cirkuspaketet

Höstens nycirkuspaket innehåller tre utmanande, rörande och sinneskittlande föreställningar.

Läs mer om paketet

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall