Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

65 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Andreas Nilsson

Olof Wretling

Konst som motstånd

Måndag

06 dec

19:00
ca 1h

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

65 kr

Köp

Olof Wretling

Konst som motstånd

Möt humoristen Olof Wretling, skrönornas mästare! ”Humorn är mitt vapen”, har han sagt, Olof Wretling, Sveriges roligaste komiker och berättare! Tillsammans med vänner har han startat en helt ny humorgenre i Sverige.

Han är hjärnan bakom humorgruppen Klungan och Mammas nya kille, humorprogrammet i Sveriges Radio P3. Han har också turnerat Sverige runt med sin egen föreställning Diagnoserna i mitt liv. Ett tag var han också konstnärlig ledare på Ögonblicksteatern i Umeå, innan det bodde han i Göteborg och nu bor han med sin familj i Karlstad. Han syns i TV, både för vuxna och för barn, på film och på scener runt om i hela Sverige. Tillsammans med Klungankollegan Sven Björklund skrev han boken Till häst genom Västerbotten 2014 och många är de som hör Olof i både Sommar- och Vinter i P1.

Samtalsledare är Martin Wicklin, journalist och radioproducent som sedan 2015 är programledare för Söndagsintervjun i P1.

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam, konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, poeten/aktivisten Athena Farrokhzad, progglegendaren Mikael Wiehe regissören Suzanne Osten och musikern/poeten Mattias Alkberg.

Visa mer

Magiskt för hela familjen!

Med musik, dockor och färgstark scenografi bjuder Marionetteatern in publiken till en fantasivärld fylld av oväntade bekantskaper. Från 5 år.

Läs mer om föreställningen