Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

65 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: PonyHans

Gammalt event!

Beyonce Björck

Konst som motstånd

Tisdag

01 okt

19:00
ca 2h

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

65 kr

Köp

Beyonce Björck

Konst som motstånd

Humoristen och konstnären Charlotta ”Beyonce” Björck har 34 000 följare på Instagram och är ”BÄST PÅ HELAHELAHELA INTERNET” enligt en entusiastisk följare. Nu gästar hon samtalsserien Konst som motstånd.

Beyonce Björck är en motrörelse för allt som är icke-perfekt. Allt som är icke-norm. Som motsats till all lycklig yta på Instagram låter hon sin konst ta plats och med spetsig humor, satir, vassa texter, sång, illustrationer och inte minst – en slags kroppsaktivism.

Charlottas talanger tar sig många uttryck: hon driver en egen podcast – Inre Geni Slash Demon, hon tecknar serier, skriver och framför sin egen musik. Charlotta nominerades till Årets webbhumor på Barncancergalan 2018.

Samtalsledare: Rickard Stierna, kulturproducent som sjunger, spelar teater, läser sagor för barn i drag och är en av Beyonce Björcks största fans.

 

Presenteras i samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival.

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam, konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, poeten/aktivisten Athena Farrokhzad, progglegendaren Mikael Wiehe regissören Suzanne Osten och musikern/poeten Mattias Alkberg.

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall