Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

65 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Bahar Pars

Konst som motstånd

Måndag

02 mar

19:00
ca 1h

Scen/Plats

Kristallfoajén

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

65 kr

Köp

Bahar Pars

Konst som motstånd

Möt skådespelaren Bahar Pars som också regisserat teateruppsättningar och kortfilmer, ofta på temat vardagsrasism. Hon ligger även i startgroparna för att starta ett eget produktionsbolag.

För sin Guldbaggenominerade skådespelarinsats som Parvaneh i den prisbelönta långfilmen En man som heter Ove blev Bahar Pars 2015 känd i hela Sverige. Filmen Oscarsnominerades 2017. Bahar har också regisserat teateruppsättningar och kortfilmer, ofta på temat vardagsrasism som i filmerna Rinkebysvenska och Turkkiosken. Bahar ligger även i startgroparna för att starta ett eget produktionsbolag, bland annat för att motverka strukturella orättvisor och flytta fram kvinnors positioner i filmbranschen. Utöver sina film- och tv-roller har hon också haft flera huvudroller på Dramaten, Kulturhuset Stadsteatern och Uppsala Stadsteater. Flera gånger i samarbete med regissören Farnaz Arbabi.

Bahar kom till Sverige från Iran med sin familj när hon var fem år gammal. Hon upptäckte teater och skådespeleri under sin gymnasietid i Stockholm. 2007 tog hon examen från Teaterhögskolan.

Samtalsledare: Segal Hassan Mohamed, verksam som skådespelare på scen och på film, manusförfattare, aktivist, poet och debattör.

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam, konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, poeten/aktivisten Athena Farrokhzad, progglegendaren Mikael Wiehe regissören Suzanne Osten och musikern/poeten Mattias Alkberg.

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall