Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

65 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Carla Orrego Veliz

Athena Farrokhzad

Konst som motstånd

Datum ändrat!
Måndag

14 Sep

19:00
ca 1h

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

65 kr

Köp

Athena Farrokhzad

Konst som motstånd

Poeten, dramatikern och översättaren Athena Farrokhzad kommer tillbaka till Stora Teatern!

2015 var det fullsatt när Athena besökte vår samtalsserie Konst som motstånd med den hyllade diktsamlingen Vitsvit, som också dramatiserades av Unga Klara och Sveriges Radio Drama. Sedan debuten har Athena gjort ett bejublat sommarprat i P1, översatt författare så som Jacqueline Woodson, Adrienne Rich och Marguerite Duras, skrivit ett flertal pjäser och undervisat på Biskops-Arnös författarskola. 2016 utgav hon Trado, ett samarbete med den rumänska poeten Svetlana Cârstean. I höstas kom hennes tredje bok I rörelse, en samling fristående dikter skrivna till och genom de gemenskaper som format hennes liv och dikt. I vår är Athena också aktuell med pjäsen Krigerska på Backa Teater, i regi av Saga Gärde.

Samtalsledare: Burcu Sahin. Burcu debuterade 2018 med diktsamlingen Broderier. Hon arbetar på Biskops-Arnös författarskola och är en del av litteraturkollektivet Ce(n)sur. Burcu medverkar i Autor Chap 1 med poetiken Älskade syskon.

Efter samtalet är Athena tillgänglig för boksignering i Kristallfoajén.

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam, konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, artisten Jenny Wilson, progglegendaren Mikael Wiehe regissören Suzanne Osten och musikern/poeten Mattias Alkberg.

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall