Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

350 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Miriam Aïda. Foto: David Pahmp

Miriam Aïda. Foto: David Pahmp

Magnus Lindgren. Foto: Till Brönner

Magnus Lindgren. Foto: Till Brönner

Magnus Lindgren. Foto: Till Brönner

Gammalt event!

Bohuslän Big Band med Miriam Aïda & Magnus Lindgren

Kind of Brazil

Söndag

06 okt

16:00
ca 2h

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 15

Ordinarie

350 kr

Köp

Bohuslän Big Band med Miriam Aïda & Magnus Lindgren

Kind of Brazil

Tillsammans med Miriam Aïda, en av Sveriges största vokalister inom jazz och brasiliansk musik, och träblåsaren tillika arrangören Magnus Lindgren, bjuder Bohuslän Big Band in till en storslagen afton i brasiliansk anda. Det blir en kväll fylld till bredden med sånger ur den brasilianska låtskatten, som i nyskrivna arrangemang kommer få en ny, modern och spännande touch.

Miriam Aïda är en av Sveriges populäraste vokalister inom latin och jazz. Genom åren har hon framträtt såväl i Europa, Asien, Skandinavien som runt om hela Sverige. Hon har delat scen med flera stora brasilianska stjärnor som Hermeto Pascoal, Badi Assad och gitarristen Marco Pereira.

Efter att ha utforskat den brasilianska traditionen släppte hon succéalbumen Quatro Janelas, Letras ao Brasil och É de Lei. Efter hennes debutalbum 2002 har hon släppt ytterligare 9 album som bandledare.

Miriam Aïda har vunnit en rad priser och utmärkelser, bland annat Årets Artist på Folk- och Världsmusikgalan 2012, Årets Rytm på Manifestgalan 2015 för É de Lei och hennes senaste album (2018) Loving the Alien blev manifestprisnominerad i kategorin årets rytm.

Magnus Lindgren är en svensk multi-instrumentalist i särklass och en unik musikskapare. Hans förmåga att uttrycka sig på tenorsax, klarinett och flöjt har gjort honom till ett välkänt namn på den svenska jazzscenen. 2009 fick han sitt internationella genombrott med den brasilien-inspirerade skivan Batucada Jazz som också blev grammisnominerad samma år. 2013 blev Magnus Lindgren utnämnd till Artist in Residence på Vara Konserthus och spelade tillsammans med Bohuslän Big Band. Nu fortsätter han sitt utforskande av brasilianska rytmer och melodier tillsammans med Miriam Aïda och Bohuslän Big Band.

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall