Priser
Ordinarie pris

275 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Kassia Klein

Torsdag

15 nov

19:00
ca 1 TIM 30 MIN

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

275 kr

Köp

Kassia Klein

De har redan släppt två singlar ihop – ”En vinternatt” (2016) och ”Såg du röken” (2017). I år får vi mer musik från Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl till ungdomen), under nya duonamnet Kassia Klein. Albumet ”Death To All Things Pop”, som de arbetat fram på distans, släpps under hösten.

– Vi skrev albumet under 2017 från två ställen, Göteborg och Stockholm, utan att träffas fysiskt. Det har varit skönt att det inte finns några krav på att ses och vara trevlig, att stå för saker face to face och hålla på som man gör IRL, berättar Maja Gödicke.

Popartisten bakom sololåtar som Ligga still och 1920 kallar sitt projekt ihop med Kåre Vernby (som gjort musik under namnet Farväl till Ungdomen) för en intensiv, kreativ relation på distans. De brukar båda beskrivas som personliga, berörande och nära i sitt artisteri. Att inte sitta i samma rum och jobba hjälpte faktiskt till att behålla den där nakenheten och nerven även i deras samarbete.

Nu har duon hittat ett gemensamt namn – Kassia Klein. Maja Gödicke förklarar:
– Vi ville ha en gemensam pseudonym, som författare använder sig av. Kassia var en bysantisk poet och kompositör på 800-talet, och Klein tog vi efter Yves. Den blåa färgen har varit en slags klangbotten för oss, och vi gillar konsekvensen i hans arbete. Vi gillar också att Kassia Klein låter som en Harlequin-författare. För mig personligen är Kassia Klein ett skyddsrum där en får lov att vara ärlig, känslig, svag och drömmig. 

Den första singeln från Kassia Kleins fullängdare släpps den 9 maj och bjuder på låtarna Kokomo och Svanarna. Den förstnämnda är ett malande punkigt adjö till grupptryck och klubbliv. Gödicke skrev låten för flera år sedan och den har fått ny skrud av Vernby. Svanarna är en psalm. ”Det vackraste Kåre har gjort” tycker Maja.

Mer information om albumet Death To All Things Pop kommer inför släppet i höst. I höst ger Kassia Klein även konserter, på tre utvalda teatrar: Victoriateatern i Malmö, Stora Teatern i Göteborg och Kulturhuset Stadsteatern (Hörsalen) i Stockholm.

Arrangör: Frihamnen Event & Headstomp 

Visa mer
Rek. ålder från 13 År

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall