Priser
Ordinarie pris

295 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Rikkard Häggbom

JONATHAN JOHANSSON

TRILOGI

Fredag

26 feb

19:00

Fler speltillfällen

2

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

295 kr

Köp

JONATHAN JOHANSSON

TRILOGI

Jonathan Johansson har haft ett framgångsrikt år. I våras släpptes albumet "Lebensraum” som fortfarande är en av årets högst betygsatta svenska skivor. Under våren åkte han ut på en utsåld Sverigeturné, sommaren spenderade han på landets största festivaler och just nu är han ute på en höstturné med klubbspelningar som även fortsätter i Danmark.

I början av 2016 ger sig Jonathan Johansson ut på en exklusiv turné under namnet ”Trilogi”. Efter hans senaste spelningar där han beskrivs som “en av de bästa vi har just nu” (Aftonbladet) och att han “tar publiken till himlen” (Metro) gör den suggestiva samtidsskildraren tre spelningar med fokus på sina tre album “Lebensraum”, “Klagomuren” och “En hand i himlen”. I kronologisk ordning ska albumen framföras, varje kväll, och alla tre i en egen visuell inramning i Sveriges tre största städer.

I början av 2016 kommer Jonathan Johansson göra långa exklusiva spelningar i Malmö, Göteborg och Stockholm. På “Trilogi”-turnén ska hans tre popalbum framföras (sju, åtta låtar per skiva, alla tre skivor – varje kväll) med stark visuell inramning. Detta för att ge tillbaka till fans som ofta har bett om att få höra låtar live som fallit av under åren, och även för att gå tillbaka till albumen som de helheter de är, och då göra detta i kronologisk ordning – “En hand i himlen” (Grammis- och P3 Guld-nominerat 2009), “Klagomuren” (tre Grammis-nomineringar 2011) och “Lebensraum” (2015).

– Ja, till Malmö, Göteborg och Stockholm. “Trilogi” är mitt sätt att ge tillbaka till alla trogna och otrogna fans med spelningar som jag tror kommer va svåra att glömma. Långa kvällar, fett ljus och låtar som inte spelats på år, kanske låtar som aldrig spelats, säger Jonathan Johansson.

Pressröster om Jonathan Johansson live:

“en av de bästa vi har just nu” Aftonbladet

“en klockren scenpersonlighet. Han är självsäker och äger scenen från första till sista stund” Norrbottens-Kuriren

“Jonathan Johansson tar publiken till himlen” Metro

“en av festivalens höjdpunkter” Gaffa om Bråvalla-spelningen

Arr: Blixten & Co tillsammans med Frihamnen Event

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall