Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

65 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Pierre Björk

Jonas Hassen Khemiri

Konst som motstånd

Måndag

25 feb

19:00
ca 1 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

65 kr

Köp

Jonas Hassen Khemiri

Konst som motstånd

I denna upplaga av samtalsserien Konst som motstånd möter vi ingen mindre än författaren och dramatikern Jonas Hassen Khemiri, i ett samtal med Ann Ighe.

Jonas Hassen Khemiri är en svensk författare och dramatiker som skrivit flera kritikerrosade romaner; Ett öga rött, Montecore, Jag ringer mina bröder, Allt jag inte minns och nu senast Pappaklausulen.

Khemiri är översatt till fler än tjugofem språk och har fått många fina priser, bland annat Borås Tidnings debutantpris, Sveriges Radios romanpris, Tidningen Vi:s litteraturpris och en Village Voice Obie Award. Allt jag inte minns fick Augustpriset som årets skönlitterära bok 2015.

Khemiri debuterade som dramatiker 2006 med Invasion! Då inleddes ett fruktbart samarbete med regissören Farnaz Arbabi, vilket lett till nyskapande föreställningar som Jag ringer mina bröder för Riksteatern och på Dramaten. Tillsammans med Gabriela Pichler skrev han manus till filmen Amatörer som hade premiär under 2018.

Samtalsledare är Ann Ighe – redaktör för tidskriften Ord&Bild och ekonomihistoriker.

Efterhäng med Boksignering

Välkommen att hänga kvar i Kristallbaren efter samtalet, då Jonas Hassen Khemiri signerar böcker.

 

I samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival.

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam, konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, poeten/aktivisten Athena Farrokhzad, progglegendaren Mikael Wiehe regissören Suzanne Osten, musikern/poeten Mattias Alkberg och Pussy Riot-medlemmen Maria Aljochina.

Visa mer

Svalbard Company

Med stor inlevelse, energi och en gnutta galenskap intar prisbelönta Svalbard Company scenen för att med högklassig cirkuskonst peka på det mest djuriska inom det mänskliga beteendet.

Läs mer om föreställningen