Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

185 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Knut Bry

Gammalt event!

JO STRØMGREN KOMPANI (NORGE)

A DANCE TRIBUTE TO PING PONG

Torsdag

26 nov

19:00

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

185 kr

Köp

JO STRØMGREN KOMPANI (NORGE)

A DANCE TRIBUTE TO PING PONG

Bordtennis är inte bara en sport. Det är en filosofi. En asiatisk guru leder sina anhängare genom den moderna tillvarons minfält och visar vägen till lyckan. Det andliga receptet är en blandning av Jin och Jang, Himmel och Helvete, liv och lärande, Stephen Hawking och Uri Geller, med lite Kahlil Gibran och Bruce Lee på toppen.

A Dance Tribute to Ping Pong är en fristående fortsättning på A Dance Tribute to the Art of Football  från 1997. Efter 500 föreställningar i 23 länder räknas denna produktion som en modern klassiker, och som den största norska dansexporten någonsin. Kompaniets fascination för estetiken, idiotin och det allmängiltiga inom idrotten är lika stark som för 15 år sedan. Den här gången lyfter de fram en sport som alla känner till men många glömmer, och låter en docka spela huvudrollen som andlig tränare. Förutom ett överskott av underhållande dans och finurliga situationer, bygger föreställningen på associationer av djupare tematik än vad titeln hintar om.

Bordtennis är ett till synes enkelt spel. Men under spelets gång kanske du upplever det som överraskande komplicerat och svårt. Ungefär som livet självt. Strømgren Kompani har sedan 1998 producerat ett flertal scenproduktioner, samt en film och en kortfilm. Med en spännvidd som går från fotboll till klassisk balett, från dockteater till musikaler, från intima soloframträdanden till större ensemblenummer och med fokus på rörelse, rotvälska språk och associativa referenser, når JSKs konstnärliga projekt ut till en bred målgrupp i alla åldrar i Norge så väl som utomlands.

Dansare: Mikkel Are Olsenlund, Stian Danielsen, Sverre Magnus Heidenberg, Caisa Strømmen Røstad.

Visa mer
Gammalt event!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall