Priser
Ordinarie pris

250 kr

BARN/UNGDOM/STUDENT TOM 25 ÅR

150 kr

Skolföreställning pris per elev (lärare går gratis)

30 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Phare Ponleu Selpak

INFLUENCE

Lördag

25 feb

19:00
ca 1tim

Fler speltillfällen

3

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar 1 timme innan föreställning

Ordinarie

250 kr

Köp

Phare Ponleu Selpak

INFLUENCE

För första gången gästas vi av ett asiatiskt kompani. Phare Ponleu Selpak från Kambodja använder drama, nycirkus och dockteater för att utforska begrepp som maktkamp och överlevnad.

Survival of the fittest. Herravälde. Manipulation. Hur skapar vi en plats för oss själva i världen? INFLUENCE är en dynamisk berättelse om hur makt korrumperar och om gemenskapens helande påverkan. Intriger, upptåg, surrealism och drama skapar en oförglömlig upplevelse.

Karaktärerna i INFLUENCE dominerar och domineras, luras och blir lurade, för att i slutändan upptäcka sin egen styrka och hitta sin unika plats i världen. Vi möter organismer som slåss i förhistoriska djungler, en forntida kung som manipuleras av yttre krafter och en löpare som sätter krokben för sina konkurrenter för att vinna ett lopp; alla försöker de segra.

Om Phare Ponleu Selpak

Phare Ponleu Selpak (PPSA) eller “The Brightness of the Arts” är en ideell kambodjansk förening med syfte att förbättra livet för barn, ungdomar och deras familjer med konstskolor, utbildningsprogram och socialt stöd.

Phare Ponleu Selpaks cirkusskola startades 1998. Det är en plats dit barn från de omgivande samhällena kan komma för att studera cirkus. Via en yrkesutbildning kan de mest avancerade studenterna ta sig in på marknaden som professionella artister. I alla Phare Ponleu Selpaks föreställningar kombineras kambodjansk folklore med samtida frågor. Cirkuskompaniet turnerar varje år i Kambodja och runt om i världen.

Influence är Phare Ponleu Selpaks senaste skapelse och resultatet av ett samarbete mellan artister från PPS, musiker som spelar Khmer-instrument och nycirkusartister, samt den franska artisten Elsa De Witte från Théâtre du Rugissant och Agathe Olivier och Antoine Rigot från kompaniet Les Colporteurs, som även uppträdde under senaste upplagan av Göteborgs dans- och teaterfestival.

Tillsammans har de inblandade skapat en samtida föreställning, med referenser till kambodjansk kultur, och med kolonisering som kreativ startpunkt.

Phare Ponleu Selpaks föreställningar hämtar inspiration från artisternas egna erfarenheter och behandlar teman som krig, diskriminering, fattigdom och spöken.

Phare Ponleu Selpaks hemsida

Den kambodjanska cirkusskolan Phare Ponleu Selpak:

Introduktion till föreställningen INFLUENCE

Fredag 24 februari kl 18.30 – 18.45 i Kristallfoajén

Introduktion till kvällens föreställning av Vanara Nouv, cirkuspedagog i kambodjanska kompaniet Phare Ponleu Selpaks cirkusskola och regiassistent till kvällens föreställning.

Samtalet tolkas från franska till svenska av Myriam Mazzoni.

Skapare och regissör: Det Khuon – Phare Ponleu Selpak (PPS)

Sceniskt samarbete : Elsa De Witte – Théâtre du Rugissant, Agathe Olivier och Antoine Rigot – Les Colporteurs

Scenassistent: Chamroeun Khuonthan – PPS

Musik: Van Than Ly – PPS

Kostym: Nary Chhoeun & Sreychea Cheum – PPS

Cirkusartister: Sienglong Aok, Chanda Chhuon, Vimean Kong, Mann Nem, Ratha Net, Chanrachana Srey, Makara Vin

Musiker: Sophat Kan, Makara Ly

Produktion: Phare Ponleu Selpak & the Collectif clowns d’ailleurs et d’ici.

Samproduktion: Fondation E.C.Art Pomaret.

Support: Région Île-de- France, European Union and UNESCO; in partnership with la Cascade – National Pole of Circus Arts, City of Pantin and A Petits PAS.

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall