Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

150 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

STRINDBERGS INTIMA TEATER

INFERNO MELLAN TRE OCH FEM

Måndag

17 Sep

19:00
ca 1 tim

Scen/Plats

Gradängscen

Ordinarie

150 kr

Köp

STRINDBERGS INTIMA TEATER

INFERNO MELLAN TRE OCH FEM

Inferno mellan tre och fem handlar om en ung kvinna som blir fast i drogmissbruk och som kämpar för att hitta en väg ut ur beroendet.

Skådespelerskan Anja Paulsson har, tillsammans med Anna Pettersson, arbetat fram en poetisk, våldsam och mycket gripande föreställning som innehåller både  realistiska nutidsreflektioner och fiktion. Genom filmklipp, musik, rörelse och text gestaltar hon en ung kvinnas kamp för att få tillhöra ett samhälle som om och om igen stöter bort henne. En berättelse delvis förankrad i självbiografi.

Huvudpersonen, som arbetar som DJ på nattklubbar dras in i en verklighet som går snabbare och snabbare och till slut klarar hon inte av att stanna upp det flöde hon dras med i.

Inferno mellan tre och fem framställer Anja Paulsson med sin klarögda, varma blick berättelsen om en ung människas utsatta situation och publiken får följa en av dessa unga personer som faller mellan samhällets olika skyddsnät.

Anja Paulsson tog examen vid Göteborgs Scenskola våren 2017.

Handledare: Anna Pettersson
Ljus: Max Mitle

Eftersamtal

Direkt efter föreställningen samtalar Anja Lek Paulsson med Jo, en av personerna bakom nätverket #Utanskyddsnät.

Utanskyddsnät startade som ett upprop från kvinnor och icke binära som lever eller har levt i, alkohol- och drogberoende,kriminalitet och/eller prostitution. I uppropet vittnar dessa personer om en vardag med sexuellt våld och förtryck och syftar till att göra röster som annars sällan lyssnas på hörda.

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall