Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

250 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

HUSET

Tisdag

08 dec

19:00
ca 2h

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

250 kr

Köp

HUSET

Trots att hiphopbandet HUSET precis släppt sitt debutalbum är de långt ifrån debutanter. Med hundratals spelningar och flera utsålda konserter på hemmaplan har Göteborgarna gjort sig ett namn att räkna med.

Soundet på debutalbumet “Glow” är inspirerat av allt ifrån brittisk hiphop till chicago-house och afrobeats. Albumsläppet är dock långt ifrån en mållinje för gruppen, som jobbar för fullt i studion för att färdigställa nästa projekt.

I december kommer HUSET till Stora Teatern och bjuder på en unik konsert med osläppt musik och intressanta gästspel från artister, musiker och dansare.

– Den här spelningen kommer inte vara likt någonting vi har gjort. Låtarna vi jobbar på
nu är också ett helt nytt kapitel och det känns så rätt att premiärspela dom på Storan, berättar bandet i en artikel i GP.

Huset har aldrig riktigt gjort som alla andra. När andra rappare uppträtt med dj har de istället kört med liveband. Saxofonist, trummis och fullt ös. Och medan andra artister kanske först gör succé på en streamingtjänst och sen ger sig ut på turné, så har Huset gjort tvärtom.

– Vi har varit rätt omoderna i att vi började som en live-konstellation och har plöjt oss fram på det sättet och mer släppt låtar för att ”man gör det”, säger Johan Hammerlid, som är en av frontfigurerna i gruppen.

Produktionerna är inspirerade av många olika genrer, bland annat afrobeats, som är en vanlig ingrediens i svensk hiphop idag. Men det finns också influenser från house och annan dansmusik. Skivan gästas av artister från Göteborg som Pash, Allyawan och Slim Prince samt den gambiska stjärnan T-Smallz. Texterna handlar mycket om kärlek men rymmer också en hel del skryt och lokalpatriotism.

Att de lyckats komma så nära sina fans beror också på de event som de själva skapat sedan flera år tillbaka. ”Huset+100” började med att de lastade en buss med fans, kompisar och öl till ett gig i Ulricehamn. Året därpå blev det två bussar. Och de senaste åren har det varit båtturer ut till hemliga platser i Göteborgs skärgård, där bandet sen spelat live.

Visa mer

Cirkuspaketet

Höstens nycirkuspaket innehåller tre utmanande, rörande och sinneskittlande föreställningar.

Läs mer om paketet

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall