Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

295 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Tala Hadid

Foto: Tala Hadid

Gammalt event!

Hindi Zahra

Söndag

30 okt

19:00
ca 1h 30min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

295 kr

Köp

Hindi Zahra

Hindi Zahras musikaliska landskap är målat med vokaljazz, akustisk pop, modern soul och blues med nordafrikanska influenser.

Debutalbumet Handmade (2010) listades som årets bästa skiva av Nanushka Yeaman på DN med motiveringen: ”En modern klassiker från årets mest spännande kosmopolit och rekommenderad lyssning för intoleranskungen Sarkozy.”

2015 släpptes äntligen uppföljaren Homeland.

Hindi Zahra växte upp i en berberfamilj i Marocko med landets musik och natur ständigt närvarande. Hon föddes in i en musikalisk smältdegel, med musicerande och improviserande farbröder, och där allt från den traditionella nordafrikanska musiken till Bob Marley och Bob Dylan fanns omkring henne. Vid 18 års ålder flyttade hon till Paris med sin pappa och fick jobb på Louvren. I Paris kunde hon också utveckla sitt stora musikintresse och utforska allt från opera, jazz och hiphop.

Men hon upptäckte att färdiga mallar inte var något för henne. Operan kändes för elitistisk och tävlingsinriktad, i jazzen efterlyste hon mer improvisation och efter en tid i hiphopkretsar började hon sakna musikinstrument. När hon samarbetade med klassiska arabiska musikerna blev de irriterade när hon ville sjunga på engelska – det passade inte in för det var inte traditionsenligt. Hon fick helt enkelt skapa sin egen musik!

Konserten har ett event på Facebook

Visa mer
Gammalt event!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall