Priser
Ordinarie pris

200 kr

Barn/ ungdom/ student tom 25 år

100 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Joshua Walter

Foto: Joshua Walter

Foto: Joshua Walter

Gammalt event!

Teater Giljotin

Helan & Halvan – Another nice mess

Måndag

13 feb

19:00
ca 1tim 15min

Scen/Plats

Gradängscen

Ordinarie

200 kr

Köp

Teater Giljotin

Helan & Halvan – Another nice mess

”Vi är två björnar som dansar på en het platta. Vi försöker skaka av oss de mörka tankarna. Vi vill tillföra ljus i de mörka tiderna. Vi är rädda att bli osynliga och bortglömda…”

Så börjar föreställningen där vi möter två livs levande luffare i gestalt av Karina Hollas och Gunilla Röörs egna tolkningar av Helan och Halvan. Vi får följa dem då de flyr leda och vardaglighet till stunder av fest och fyrverkeri. Två Beckettska figurer som trotsar livsledan genom att genomleva den. Vissa textfragment förekommer från Helan och Halvans filmer och inspiration har hämtats från Becketts ”I väntan på Godot”.

I mellanrummet mellan Karina Hollas och Gunilla Röörs olika speltekniker uppstår en säregen vänskap – kanske inte helt olik luffarnas egna.

Koncept och idé: Karina Holla & Gunilla Röör
Kompositör: Rikard Borggård (Övrig musik: Stanko Juzbašic, Charly Chaplin, Shigeru Umebayashi)
Ljusdesign: Anders Shorty Larsson
Skådespelare: Karina Holla & Gunilla Röör
Support: Kia Berglund
Producent: Henk van Riemsdijk

Gunilla Röör är en av Sveriges mest väletablerade skådespelare. Hon har medverkat i 41 filmer, 13 TV-Serier och synts på alla de stora scenerna runt om i Sverige. Vi känner igen henne från Freud flyttar hemifrån, Lorry, Skärgårdsdoktorn och Beck. I höst är hon aktuell med både Maratondansen på Kulturhuset Stadsteatern och Another Nice Mess på Teater Giljotin.

Vi har ställt några frågor till Gunilla Röör inför föreställningen. Läs på vår blogg!

Karina Holla är en av Hollands mest väletablerade scenkonstnärer och hennes gränsöverskridande scenspråk har hyllats världen över. Hon agerar med hela sitt register och räds varken fulhet eller skönhet. Som den Holländska pressen skrev: ”Hennes speciella och egna skådespelarstil och rörelsemönster skapar en väldigt intensiv teater som går rakt in och berör i själen.” Teater Giljotin har tillsammans med Compagnie Karina Holla producerat succéerna, San Clamente (2001), Entré Blesse (2008) och Främmande Kropp (2015).

Ett gästspel från Teater Giljotin i Stockholm

 

Röster om föreställningen:

“en vacker, vemodig och våldsamt underhållande skildring av vänskapens väsen och konsten att överleva.” SvD – Anna Ångström

“Komikerpar som är ljuvligt att skåda” “Amelie Björck får inte nog av Helan och Halvan på Teater Giljotin” Aftonbladet – Amelie Björck

“Oumbärlig i dessa tider!” Kulturnytt – Maria Edström

 

 

 

Visa mer
Gammalt event!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall