Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

125 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Ines Sebalj

Wildhart. Foto: Linn Sydvik.

Italo Bitches

Göteborgs dans- och teaterfestival

Avslutningsfest

Lördag

25 aug

21:00
ca 6 tim

Scen/Plats

Klubben

Ordinarie

125 kr

Köp

Göteborgs dans- och teaterfestival

Avslutningsfest

Missa inte den stora avslutningsfesten, då vi dansar ut festivalen tillsammans i Stora Klubben. Överraskningar, dans, livemusik och DJ:s väntar.

Live: Wildhart

Göteborgsbaserade Wildhart har sedan 2015 fått stjärnor att tändas på indiehimlen. I år har duon arbetat med nytt material som blivit den nya EP:n ”Caught In a Fisheye”. Processen har känts spännande och bubblande och dom har tvingat sig själva att jobba på ett nytt sätt där vägen mellan idé och färdigt material är kortare än förut. De mjuka och bedövande synthmattorna samt den drömska atmosfären finns kvar men trummorna har bytts ut mot mer samplebaserade beats vilket ger sången mer utrymme. Linnea Jardemarks abstrakta bildvärld uppstår i symbios med musiken. Med speglar, ljus, färg och vatten skapar hon precist och varsamt en rörelse som både förför och förstärker. Genom kameran och projektorn förställs små, enkla och taktila material till en storleksdimension som förvandlar dem till ett eget universum. De kommer att framföra ett nytt audiovisuellt set under avslutningsfesten för festivalen!

DJs: Klubb Rörelsen

Klubb Rörelsen är ett dansklubbskollektiv med bas i Göteborg. Under avslutningsfesten bjuder de på en helhetsupplevelse där dansen och musiken står i fokus. Klubb Rörelsen sätter sin egen konstnärliga prägel på rummet och är närvarande och deltar själva på både dansgolvet och i DJ-båset. På dansgolvet spelas musik du garanterat inte kan sitta still till. Musiken tar sig olika uttryck men i fokus står basen, pulsen, rytmen, vibrationerna. En bubblande mix av västafrikanska beats, dancehall, avantgarde-jazz, arabisk pop, electrocumbia, latintronica, trip hop, hip hop, house, electro swing, electropop, acid jazz, electroclash och klezmer.

Live: Italo Bitches

Ett märkligt neonskimmer sprider sig över himlen i norr och på avstånd hörs ett ensamt arpeggio. Nu-Italo-skeppet har landat på jorden och ut skrider ITALO BITCHES till deras signaturlåt ‘Pussy Like That’ som aldrig tidigare nått jordlingarnas öron. Bakom sig lämnade de planeten ’Bi_ttt_ch’ (översättning: moder jord) som styrs av drottningar och gudinnor, där den enda jordliga radiokanalen som går att få in är en discokanal från 80-talets Italien. ITALO BITCHES bestämde sig en dag för att ta med planetens mest högaktade musik för att besöka jorden och låta den sprida ut sig mellan dalar och berg, städer och skog, öknar och hav.

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall