Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

0 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

GAS-FESTIVALEN

Lördag

22 okt

17:00

Scen/Plats

Stora scenen

Insläpp från kl 16.00.

Gratis inträde

Köp

GAS-FESTIVALEN

Göteborg Sounds kallas det event som under GAS festivalen i Oktober kommer att engagera hela 7 arrangerande föreningar och scener om att tillsammans öppna upp och fylla upp Stora Teatern, för att använda hela huset på alla sätt och vis och detta från dagtid till sen natt med ett löpande program och inslag som rullar i husets alla hörn.

Här kommer ljudinstallationer, dans, seminarier, workshops och konserter av vitt skilda uttryck att samsas och bråkas. Här kan man som publik vandra runt för stanna och lyssna på en konsert, vila i en ljudinstallation för att sedan kanske hänga i en soffan och spela spel eller gå till baren eller sitta ner och äta något.

Vi vill se denna dag som en presentation och en manifestation där olika musikaliska och konstnärliga inriktningar som är representerade hos Göteborgs etablerade konsert och performance producerande arrangörer, nu tar plats och allt under samma tak, på Stora Teatern, allt sett som en stor gemensam konstnärlig manifestation.

Vi vill låta huset aktiveras av många besökare och deltagande artister och genom att erbjuda fri entré, tror vi att det kommer att medföra att vi öppnar upp huset för mången ny och nyfiken publik.

Allt sammantaget kommer detta att skapa en täthet och en närvaro, visa på en öppenhet och en välkomnande anda, helt enkelt en dag tillsammans.

Göteborg Art Sounds är en ideell förening med syfte att arrangera festivaler inom området ny musik. Vi vill visa på traditionens förnyelse och det modernas rötter, frågeställningar som festivalen vill hålla öppna och levande och under ständig omprövning. GAS festivalen kommer under Göteborg Sounds att bidrag med en internationell akt som pekar på mötet mellan konst och genremöten.

Deltagande föreningar och arrangörer är: Levande Musik, Geiger, 3:e våningen, Atalante, Entra, Brötz och den inbjudande GAS festivalen.

Mer info och tider: www.gas-festival.com 

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall