Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Amelie Herbertsson

Foto: Amelie Herbertsson

Foto: Amelie Herbertsson

Foto: Amelie Herbertsson

Gammalt event!

TEATER 23

FÖRSLAG TILL FRAMTIDEN

Tisdag

11 okt

12:30
ca 1h 15min

Fler speltillfällen

2

Scen/Plats

Gradängscen

Skolföreställning

Gratis inträde

Köp

TEATER 23

FÖRSLAG TILL FRAMTIDEN

Följ med på en resa bortom nuet till barnens framtid år 2066. Tänk om du kunde färdas genom tidsflödet, kanske landa i en framtida dimension och spana på världen såsom du tror att den ser ut när du är vuxen?

Under hösten 2016 kommer Stora Teatern att förvandlas till en tidsmaskin med koordinaterna inställda på 50 år in framtiden – år 2066. Hur ser samhället ut? Hur mår vi människor? Och hur skulle det kännas att få träffa sitt vuxna framtidsjag? Teater 23 presenterar stolt den nyskrivna pjäsen Förslag till framtiden.

Dramatikern Maja Salomonsson har tillsammans med Teater 23:s personal gjort intervjuer med över 200 barn i åldrarna 9-12 år om hur de tror att världen kommer att se ut om 50 år. Intervjumaterialet har satts ihop till en pjäs i regi av Erik Holmström som rör sig tvärsöver tiden, bortom fantasin och som tar barnens framtidsdrömmar på största allvar.

RÖSTEN: ”Nu kan du öppna ögonen. År 2066. Vad ser du? Ja, det är mörkt, men du kan ändå se. I fantasin kan du se. Allt som händer i framtiden händer först i din fantasi. Allt stort som sker i världen, sker först i någons fantasi.”

BARN: ”Det första jag kommer att tänka på är att jag har gröna ögon, alltså som 65-åring. Ja, jag skulle väl säga, hejhej, varför har du gröna ögon? Sedan kanske, men allt bra eller? Alltså hur är ditt liv och så? Jag skulle ju hoppas att det är bra, att jag har haft ett bra liv. Sen skulle jag fråga ifall jag har en egen robot.”

På scen: Gunilla Andersson, Ann Katrin Andréasson, Josefin Larsson
Manus: Maja Salomonsson
Regi & dockkoncept: Erik Holmström
Scenografi: Evelina Johansson
Ljus: Iben West
Kostym & mask: Sandra Haraldsen
Musik: Cecilia Nordlund & Lotta Wenglén
Ljudteknik: Felicia Hamberg

Visa mer
Gammalt event!
Rek. ålder från 9-12 År

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall