Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

275 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

John Dohlsten & Victor Dohlsten

Farväl Majorna

Fredag

22 mar

19:00
ca 2 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18. Innehåller paus.

Ordinarie

275 kr

Köp

John Dohlsten & Victor Dohlsten

Farväl Majorna

Farväl Majorna - en berättelse om Göteborgs historia. Efter tre utsålda föreställningar på Teater Aftonstjärnan gästar nu bröderna Dohlsten Stora Teatern med sin nyskrivna hyllningsföreställning till gamla Göteborg.

Farväl Majorna är en monolog med ett persongalleri av gamla original framförd med nyskriven musik om en svunnen tid. Föreställningen ger en varm och kärleksfull beskrivning om uppkomsten av ’det goa Göteborg’ och Majornas välkända rykte. Berättelsen beskriver Göteborg och Majorna från slutet av 1800-talet när staden stod för stora strukturella förändringar, inte helt olikt dagens Göteborg.

Victor Dohlsten gjorde 2017 TV-debut i både England och USA. Han har arbetat med skådespelare som Orlando Bloom, Cara Delevingne, Geoffrey Rush och även regissören Ron Howard. Senaste året har Victor synts på scen med Prague Shakespeare Company i produktioner som A Midsumer Night’s Dream, Titus Andonicus, Deaf Empire och musikalen Man of La Mancha. I vår är han tillbaka i Göteborg som både skådespelare och författare i Farväl Majorna.

John Dohlsten är till vardags doktorand inom idrottsvetenskap och föreläsare inom barn och ungdomsidrott. Han släppte sin solo EP Jävla John 2015 och står nu återigen på scen med nyskriven musik och skivan med samma namn som föreställningen

Manus och Monolog av: Victor Dohlsten
Musik och Text av: John Dohlsten
Regi: Ulf Dohlsten
Produktion och projektledning: Dohlsten Utbildning & Underhållning

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall