Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

0 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

FARNAZ ARBABI

KONST SOM MOTSTÅND

Måndag

25 apr

20:20

Scen/Plats

Stora scenen

Gratis inträde

Köp

FARNAZ ARBABI

KONST SOM MOTSTÅND

Möt Farnaz Arbabi i ett samtal med Alex Rodallec.

Farnaz Arbabi, svensk regissör och dramatiker, som fått fina priser och har ett rykte om sig att vara intelligent, rolig och egensinnig. Hennes val av dramatik speglar ofta frågor kring rasism, kolonialism och är viktiga kommentarer till samtiden. Sedan 2014 delar hon det konstnärliga ledarskapet för Unga Klara med Gustav Deinoff, ett arv efter Suzanne Osten.

Hon har bl a regisserat Invasion, Jag ringer mina bröder och [ungefär lika med], alla skrivna av författaren Jonas Hassen Khemiri.

Nyligen regisserade hon även Vitsvit på Unga Klara, ett familjeporträtt kantat av migrationens och revolutionens erfarenheter byggd på Athena Farrokhzads bok med samma namn. I vår besöker Farnaz Arbabi Stora Teatern med föreställningen X, en berättelse om Sveriges rasistiska och koloniala historia.

Alex Rodallec är redaktör för kulturplattformen KULTWATCH. Han är journalist och även utbildad inom teater i USA. Alex Rodallec är också medförfattare till en rapport för Svenska Filminstitutet om vem som får synas i svensk film.

KULTWATCH är en nätbaserad plattform för kulturanalys och kulturdebatt med en blick som är avkoloniserad, klassmedveten och feministisk.

Tider:
18.00 – 20.00 Föreställningen X
20.00 – 20.20 Paus
20.20 – ca 21.10 Samtalet Konst som motstånd, Stora scenen

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall