Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

150 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Mats Lindgren

Teresia Björk

Etsningar

Tisdag

03 okt

19:00
ca 1 tim

Scen/Plats

Stora baletten

Ordinarie

150 kr

Köp

Teresia Björk

Etsningar

Detta är premiären av del tre i en trilogi om Siri Derkert. Etsningar är en sammanfattning av de tre delarna ihop med både gammalt och nytt material, ackompanjerat av livemusik.

Första delen “ Without Name” var en introduktion till Siris konstnärskap och tankevärld samt en generell tolkning rent koregrafiskt av hennes konst. I den andra delen“ Vi-We-Nous” tolkades kubismen koreografiskt som Siri Derkert gick över till genom den inspiration och utveckling hon fick i Paris.

Siri Derkert var mycket intresserad av danskonst och medverkade själv i olika sammanhang i dans.

Om Teresia Björk

Teresia Björk har följt Siri Derkerts skapande på nära håll dels genom noggrann research på Kungliga Biblioteket dels genom att vara undersökande på plats i Paris där Siri levde och verkade samt genom tät kontakt med Jacob Derkert och Siriexperten Annika Öhrner. För del två fick Teresia Björk stort stöd av Konstnärsnämnden som b la möjliggjorde Urpremiär (och succé) i Peking augusti 2016- samt Sverigepremiär på Dansmuséet oktober 2016.

Om Siri Derkert

Siri Derkert är en känd svensk konstnär med starkt personlig och expressionistisk stil. I tidiga verk, framförallt från Paristiden, kan man se intryck både från kubism och fauvism. Med utställningen Rörelser i alla riktningar 1960, blev Siri Derkert den första kvinna med separatutställning på Moderna museet i Stockholm. Hon tilldelades Guggenheimpriset på 1960 för målningen Fågel i topp och 1962, vid 74 års ålder representerade hon Sverige vi konstbiennalen i Venedig. Tre år senare invigdes hennes 145 meter långa Ristningar i betong på Östermalmstorgs tunnelbanestation.

Arrangör: SMartSE AB

Visa mer

Svalbard Company

Med stor inlevelse, energi och en gnutta galenskap intar prisbelönta Svalbard Company scenen för att med högklassig cirkuskonst peka på det mest djuriska inom det mänskliga beteendet.

Läs mer om föreställningen