Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

200 kr

Barn/ ungdom/ student tom 25 år

100 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Anna Rosén

Trajosko Drom

En Oförglömlig Historia

Lördag

17 nov

19:00
ca 2 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

200 kr

Köp

Trajosko Drom

En Oförglömlig Historia

Följ med romska kvinnor i flera generationer på deras resa för att återupptäcka sitt folks historia! Upplev ett vindlande äventyr genom mörker och kamp för överlevnad men också styrkan i gemenskap och livskraft, lust och glädje, sång och dans!

Urpremiär för en musikalisk och dansant föreställning En oförglömlig historia – om  det romska folkets resa från Indien för 1000 år sedan, fördrivna från land till land, genom
förintelsen och fram till dagens förorter. Föreställningen skildrar både mörkret och kampen för överlevnad men också den starka gemenskapen och livskraften, lust och glädje som hållit gruppen vid liv genom förföljelse och utanförskap. Det blir nyskriven dramatik blandat med mustig musik och dans från olika romska kultursfärer.

Varför ser det ut som det gör idag för den romska gruppen? Föreställningen vill skapa förståelse för romernas livssituation, öka kunskap och bygga broar. Föreställningen
bygger på ett projekt som drivs av den romska kvinnoorganisationen Trajosko Drom inom Kulturrådets satsning Kreativa Platser där yngre romer tagit fram mer kunskap om sin egen historia genom att både studera historiska källor och intervjua de äldre om deras livshistorier. Parallellt i projektet har unga och gamla kulturutövare, proffs och amatörer gemensamt tagit vara på en rik romsk kulturskatt som i samspel med moderna uttryck vävs ihop med berättelsen.
Följ med oss på resan!

Med stöd av: Postkodstiftelsen, Kulturrådet, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och ABF.

Efterhäng

Kristallfoajen kl 21-23
Stanna kvar och mingla med skådespelarna efter föreställningen.

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall