Priser
Ordinarie pris

320 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

EMIL JENSEN

Om du inte står för något faller du för allt

Fredag

06 nov

22:00

Fler speltillfällen

2

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

320 kr

Köp

EMIL JENSEN

Om du inte står för något faller du för allt

Efter succéturnén med ”I det nya landet” som gick för fulla hus genom hela Sverige, är Emil Jensen nu tillbaka med en ny föreställning.

Få artister vågar vara så personliga och samtidigt ta ställning så tydligt som Emil gör och i den nya föreställningen är han modigare – och roligare – än någonsin. Med sin helt egna blandning av musik, lyrik och samhällssatir tar Emil ett vänligt men bestämt strupgrepp om publiken. Brännande aktualiteter varvas med musikaliska och språkliga trollkonster och rytmiska sagor om flykt och solidaritet som inte lämnar någon oberörd.

Emil Jensen säger själv:
”Sen den förra turnén har jag varit på en biståndsresa och det märks nog av i tematiken. All misär och samtidigt det okuvliga hoppet och humorn jag mött. Vad händer med medmänskligheten när vi hela tiden tvingas försvara det lilla vi har? Det enormt ojämställda samhälle vi lever i tvingar oss att vara enormkritiska! Och det globala hör ihop med det djupast privata, i föreställningen pratar jag också om psykisk ohälsa – om att aldrig hinna vara ledsen mer än korta stunder och bli nanodepressiv”

Lördag den 18 april visar SVT en heltimmes specialprogram om Emils mångsidiga talang där live-upplevelser varvas med personliga intervjuer och gästbesök av Klara Söderberg från First Aid Kit, Familjen och Nour El-Refai som är några av alla dem Emil samarbetat med genom åren.
Emil har släppt fem hyllade album, ljudböcker med mellansnack, gjort mängder Tankar för dagen i P1 och krönikor i tidningen ETC, gjort en hel sommarturné per cykel och långfilmsdebuterat i Jan Troells ”Maria Larssons eviga ögonblick. Han har belönats med en rad priser, som Björn Afzelius-priset och Gustaf Frödings lyrikpris och sen tidigare är han europamästare i poetry slam.

”Emil Jensens texter och musik kännetecknas av ett skenbart spontant uttryck, lekfullt och träffsäkert. Men bakom ridån av humor finns ett stort allvar och ett uppriktigt samhällsengagemang. I sitt skapande ställer han sig på de svagas och utsattas sida i kampen mot fördomar, hyckleri och maktmissbruk. Emil Jensen är en mångsidig konstnär som med sin personliga berättelse speglar vår tid.”
(ur motiveringen till Fröding-priset)

Arr: Frihamnen Event & United Stage

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall