Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

242 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

Elegant Machinery + Human Lynx

Frihamnen Synthkväll

Fredag

14 okt

19:00
ca 2h

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

242 kr

Köp

Elegant Machinery + Human Lynx

Frihamnen Synthkväll

Elegant Machinery är tillbaka med nytt material och konsert i Stora Teaterns salong!

Elegant Machinery

Elegant Machinery bildades i Helsingborg 1988 av Robert Enforsen, Richard Jomshof och Leslie Bayne (som ersattes visuellt och i studion av Johan Malmgren) med avsikten att göra högkvalitiv synthpop. Fyra demolåtar spelades under 1989 in och genast hade bandet ett skivkontrakt på en 7″-singel. 500 exemplar sålde slut på drygt en vecka och uppbringar idag ett värde på tusenlappen. Omgående skrevs kontrakt på tre album, var på den första, “Degraded Faces” släpptes 1992. Ett spanskt skivbolag licenserade låten “Process” som omgående gick in på en 5:e plats på den officiella singellistan i Spanien. Framgången var ett faktum. Ytterligare tre album spelades in mellan 1993-98, men sen tog glöden slut hos ett par medlemmar. Detta fick paradoxalt nog konsertförfrågningarna från världens alla hörn att hagla in. Gig efter gig avverkades och suget efter att spela in ett nytt album tog
sakta fart. Detta släpptes 2008, mer framgångsrikt än någonsin. Trots detta så synkade inte bandmedlemmarna på samma sätt som förr. Splittring nummer två.

Robert Enforsen bildade bandet “Hype”, Johan Malmgren hade sedan första splittringen gått med i “S.P.O.C.K.” Och Richard Jomshof begav sig in i politiken. Fortsatta förfrågningar om spelningar fortsatte att komma in till Enforsen, vilka han först ignorerade – Elegant Machinery fanns ju inte längre. Trots detta lät han sig till slut övertalas och började turnera så smått igen.Med tiden som kom längtan efter att släppa nya låtar att bita sig fast. Av en tillfällighet mötte han Jonas Kröjtz i Göteborg. Pö om pö började låtarna sakta ta sig form i Jonas studio – långsamt främst för att de bägge är
kräsna och gärna vrider en låtidé ett extra varv, men främst för att Robert bor i Malmö.

Under våren 2016 fick originalmedlemmen Leslie Bayne (som alltid varit aktiv, “dold” kompositör för eM) blodad tand och anslöt sig. Musiken som var tänkt att släppas som Roberts första soloprojekt fick plötsligt legitimt och känslomässiga skäl att stuva om det till det mest naturliga – att skaka liv i den tredje inkarnationen av Elegant Machinery! En EP på fyra låtar kommer under senhösten 2016 att släppas.

Idag består bandet av Robert Enforsen och Leslie Bayne, men Jonas Kröjtz får nog ses som en tredje medlem, om mest i studion.

Human Lynx

Elektronisk popduo ifrån Göteborg som bjuder på riktigt tung, explosiv dans. Låtar med underfundiga texter, dansanta break beats och med en liten känsla av 80-tal. Androgyn mystik och energi bjuds det på när de uppträder!

Arrangör: Frihamnen Event

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall