Priser
Ordinarie pris

150 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Jonas Jörneberg

Foto: Jonas Jörneberg

West Pride / Christopher Lehmann

Drömmaren

Fredag

09 jun

19:00
ca 1 tim 15 min

Scen/Plats

Stora baletten

Ordinarie

150 kr

Köp

West Pride / Christopher Lehmann

Drömmaren

Drömmaren är en benhård, orädd och kvick historia skriven och spelad med humor av Christopher Lehmann. Baserad på och inspirerad av sin egen uppväxt söker han efter acceptans för sin svarthet och sexualitet.

Christopher Lehmann är uppvuxen på landsbygden, långt från storstadspuls, glitter och glamour. Pappan har lämnat den skogsliknande miljön och bosatt sig i Los Angeles, och har nu alla gangsterkungar och deras guldblingande-halskedjor som grannar. I alla fall är det just bilden som ploppar upp i Christophers fantasifulla huvud. Mamman försöker stärka honom att följa sina drömmar. Klassisarna i lågstadiet är inte lika peppande. Men vad drömmer han egentligen om? Christopher? Framgång? Pengar? Muskler? Tjejer? De röda skorna med klack? Prinsessklänningen?

I både nattliga och dagliga drömmar slungas Christopher fram och tillbaka mellan olika människotyper och roller. Kastas mellan rasistiska situationer på nybyggda lekplatser, kaosfyllda kulturskolor, våldsamma knivbråk på tunnelbaneperronger, peppande kurser i manlighet i högstadiekorridorer. I drömmarna är han vad han vill – allt från glittrande DragQueen till föraktfull göteborgare och rassepojke. Men i verkligheten då? Who da fakk är han då?

En produktion från StDH/Stockholms konstnärliga högskola, där Christopher går sista året på utbildningen Skådespeleri.

Se: www.uniarts.se

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall