Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

300 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Klara G

Foto: Klara G

Robert Fux

Dragshow

Fredag

14 maj

19:00
ca 1h 15min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

300 kr

Köp

Robert Fux

Dragshow

Vad händer om man låter naglarna växa och inte anpassar sig? Följ med på en nervpirrande, musikalisk djupdykning genom tid och rum tillsammans med dragdrottningen och hyllade skådespelaren Robert Fux.

Ur barnböcker, västgötska kyrkor, skräckromantik och våra inre demoner manar han fram en mörkt sprakande kavalkad av gestalter och uttryck som lockar till skratt och allvar. Framför publikens ögon uppstår hjältinnor, föregångerskor och förebilder tillverkade av återvunna material och stundens ingivelser. Det handlar om maskens explosiva kraft och vår inre längtan efter förvandling.

Denna nyskrivna föreställning om drag som konstform är den första i sitt slag i svensk scenkonsthistoria. DRAGSHOW framförs till tonerna av helt ny, specialskriven musik av kompositören Calle Rasmusson, inspelad av Bohuslän Big Band – Vara Konserthus storband med internationellt renommé.

Efter föreställningen leds publiksamtal av dramaturgen Stefan Ingvarsson. Samtalet blir en fördjupning av Roberts erfarenheter av drag och en berättelse bakom kulisserna om hur denna föreställning vuxit fram.

Robert Fux är skådespelare och dragartist och tillhör den fasta ensemblen på Stockholms Stadsteater. Han har uppmärksammats i ett flertal kritikerrosade monologer, däribland Orlando, Ansvaret är vårt/Tingsten och senast Ned med vapnen!.

Under perioden 2020-2021 är Robert Fux Artist in Residence på Vara Konserthus. Ett viktigt verktyg till Roberts residensskap och arbete med den här föreställningen är podcasten Drottningmötet som med sina tre säsonger är en helt unik dokumentation av den svenska dragscenen. Där undersöker Robert begreppet drag tillsammans med dragartister från hela Sverige. Podden gästas av legender som Christer Lindarw och Lars-Åke Wilhelmsson liksom nya stjärnskott på draghimlen. Tillsammans skapar de ett systerskap av queera erfarenheter som utgör en del av researchen till denna mörkt gnistrande föreställning.

Av och med: Robert Fux
Komposition: Calle Rasmusson
Inspelad musik: Bohuslän Big Band
Kostym och scenografi: Robert Fux
Dramaturgi: Stefan Ingvarsson
Producent: Birna B. Wallin, Vara Konserthus

Visa mer

Cirkuspaketet

I vår riktar vi blicken mot svenska cirkuskompanier. Vi har bjudit in tre nationella grupper som skapar nycirkus i absolut världsklass. I vårens cirkuspaket bjuds du på tre vitt skilda upplevelser. Surrealistiskt, charmigt och poetiskt med lysande akrobatik som gemensam nämnare.

Läs mer om paketet