Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

350 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Darya Dadvar & Ensemble

FeminEast / Riksteatern

Torsdag

28 nov

19:00
ca 1h 10min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

350 kr

Köp

Darya Dadvar & Ensemble

FeminEast / Riksteatern

Darya Dadvar är en av Irans mest populära kvinnliga artister. Darya Dadvars unika sätt att kombinera traditionella persiska sånger med europeisk klassisk musik har gett henne lyssnare och fullsatta salonger över hela världen.

Hon flyttade till Paris 2001 där hon inledde en framgångsrik karriär som sopran. En av hennes mest oförglömliga framträdanden var i Iran, där hon dök upp i rollen som Tahmineh i tragedin Rostam & Sohrab – Shahnameh Ferdowsi med Armeniska Symfoniorkestern, komponerad och regisserad av Loris Tjeknavorian. Detta var första och hittills enda gången som en iransk kvinna framträdde som solist på scen i Iran, 24 år efter den islamiska revolutionen.

Darya skapar sin egen musik genom att kombinera traditionell iransk musik med stilar som barock, klassisk, jazz och blues. Hon ses som en av de mest innovativa artisterna inom World Music idag.

 

I samarbete med Riksteatern.

FeminEast

Internationellt Musik

Kvinnliga röster i världen

Oförglömliga konserter som riktar strålkastarljuset mot kvinnliga röster från Mellanöstern. Röster som tar plats, revolutionerar, banar väg och förändrar – i en värld där alla inte har samma förutsättningar.

FeminEast lyfter fram starka kvinnor som genom sina röster och sitt artisteri verkar för sina medmänniskor. En unik artistkavalkad som sprider energi och styrka, intryck som lämnar avtryck. FeminEast görs i samarbete med Riksteatern.

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall