Priser
Ordinarie pris

250 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

CIRQUE ALFONSE (Kanada)

TIMBER!

Lördag

12 dec

19:00

Fler speltillfällen

4

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

250 kr

Köp

CIRQUE ALFONSE (Kanada)

TIMBER!

De kanadensiska skogshuggarna i Cirque Alfonse lämnade de djupa skogarna för att besöka Stora Teatern 2013, och vilken succé det blev! Efter ett par varv runt jorden kommer de åter till oss för några svettiga föreställningar. Missa inte!

Du kan nästan känna lukten av nyhugget timmer och svett från skogsarbetarna medan du ser dem dansa loss till ett soundtrack av traditionell folkmusik. Det unga cirkussällskapet Cirque Alfonse kommer från den lilla staden Saint-Alphonse-Rodriguez i Kanada och har sökt bland sina rötter för att hitta inspiration till den unika föreställningen Timber!

I en hyperfestlig atmosfär får du se artisterna utföra hänförande luftakrobatik, inspirerad av skogsbruk och utrustning som används på en gård. Talangfulla akrobater och musiker skapar en färgstark, energisk scen och låter oss uppleva episka uppvisningar i smidighet och styrka, inspirerade av de första nordamerikanska skogsarbetarna: ”Lumber-Jacks”.
Timber! liknar inget annat du sett, det är som Kollerado möter Cirkör möter Hornbach…

Cirque Alfonse är ett ungt cirkuskompani från Saint-Alphonse-Rodriguez i provinsen Quebec, som inrättades 2005. Grundarna har alla arbetat med några av de mest kända nycirkuskompanierna runt om i världen. Kompaniet består av ett gäng professionella akrobater med examen från École nationale de cirque de Montréal, liksom en professionell dansare, en f.d. skidåkningsmästare och tre begåvade och mångsidiga musiker.

Akrobater:
Antoine Carabinier Lépine
Jonathan Casaubon
Francis Roberge

Dans:
Julie Carabinier Lépine

Skådespeleri:
Alain Carabinier

Musik:
Josianne Laporte
David Simard
André Gagné

Cirkusbar i Kristallfoajén fredag 11 december 
Häng kvar i Kristallfoajén efter föreställningen och träffa hela familjen Cirque Alfonse. De fortsätter spela kanadensisk folkmusik för oss och berättar kanske en och annan anekdot från cirkuslivet.
Kristallfoajén fredag 11 december kl 20.30–22.30.

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall