Priser
Ordinarie pris

275 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Klara G

Foto: Klara G

Foto: Klara G

Foto: Klara G

Foto: Klara G

Foto: Klara G

Foto: Klara G

Foto: Klara G

Foto: Klara G

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Foto: Mats Bäcker

Gammalt event!

Cirkus Cirkör

Bloom

Fredag

18 okt

18:00
ca 1h

Fler speltillfällen

5

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 17

Ordinarie

275 kr

Köp

Cirkus Cirkör

Bloom

I Cirkus Cirkörs nya föreställning bjuds du in till en värld full av blommor, klassisk musik och enastående cirkus. Ensemblen består av fem internationella multitalanger som vill göra världen till en gladare plats genom att sammanföra glädje, rädsla och risker med grundliga förberedelser.

Vår vardag är full av stress och rädsla. Vi känner oss pressade att inte sticka ut och att ens försöka vara annorlunda ses som det första steget mot att misslyckas. Vi äger fler saker än någonsin och vi ser perfekta ut på alla foton, men gör det oss verkligen lyckliga?

I Bloom omfamnar artisterna vardagens krav och ängslan. Med kreativitet och cirkuskonster desarmeras de negativa känslorna och rädslorna blir till poesi. Målet är att imponera på publiken med (över-)mänskliga färdigheter, få dem att både skratta och häpet dra efter andan för att sedan njuta av lättnaden i att andas ut.

När artisterna flyger genom luften, hoppar språngbräda, svingar sig i trapetser och rep, lyfter varandra, utför parakrobatik och hänger i tänderna, förkroppsligar de cirkusens själ: Du behöver inte anpassa dig till normen. Du ska vara lika unik som du känner dig. Let yourself Bloom.

Ensemble
Bloom har en internationell ensemble med artister från Schweiz, Tyskland, Skottland och Costa Rica och två regissörer från Frankrike och Finland.

Artister:
Arthur Parsons
Elisabeth Künkele
Felix Greif
Philomène Perrenoud
Sofia Mendez

Philomène, Felix, Elisabeth och Ben är utbildade vi Stockholm och tog examen från Dans- och Cirkushögskolan DOCH 2018. Sofia Mendez är utbildad vid Codarts Circus Arts i Rotterdam. Bloom regisseras av Julien Auger och Sade Kamppila från Circus I Love You.

Bloom är ett samarbete mellan Stora Teatern, Cirkus Cirkör, Cirkus i Väst, Nycirkus Öst och Södra Teatern.

Cirkus i Väst är ett projekt som vill utveckla möjligheterna att uppleva och utöva samtida cirkus i Västra Götaland. Initiativtagare är Stora Teatern i Göteborg och Cirkus Cirkör. Cirkus i Väst drivs med stöd av Västra Götalandsregionen.

Nycirkus Öst/East Sweden Circus Festival är ett utvecklingsprojekt som stöds av Kulturrådet. Med projektet vill Region Östergötland, Linköpings kommun, Scenkonst ÖST/Östgötateatern och Finspångs kommun stärka och utveckla den samtida cirkusen i Östergötland.

Visa mer
Gammalt event!
Rek. ålder från 4 År

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall