Priser
Ordinarie pris

350 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

CHRISTOPHER WOLLTER & ÅSA FÅNG

BREL MÖTER PIAF

Onsdag

21 okt

19:00

Fler speltillfällen

2

Scen/Plats

Stora scenen

Ordinarie

350 kr

Köp

CHRISTOPHER WOLLTER & ÅSA FÅNG

BREL MÖTER PIAF

Christopher Wollter och Åsa Fång tar sig an chansontraditionens två giganter, Edith Piaf och Jacques Brel.

Tidningarna har hyllat denna vackra, vemodiga och roande konsertföreställning där vi får höra starka berättelser om livet och kärleken. Det blir en kontrastfylld afton med odödliga sånger. De ackompanjeras av tre virtuosa musiker: Bernt Andersson, Per Melin och Michael Krönlein. Föreställningen görs på svenska med franska inslag.

”Suveränt! Helt oemotståndligt!”Skånska Dagbladet

”Roar och imponerar” Svenska Dagbladet

”Kraftfullt och övertygande” Sydsvenskan

Christopher Wollter är sångare och skådespelare som rör sig mellan solistuppdrag, talroller och som programledare i TV. Han började med Brel i Brel – rakt in i hjärtat på Vasateatern i Stockholm där han också gjorde publiksuccén Snurra min jord. Han har gjort flertal huvudroller i musikaler, bl a titelrollen i Doktor Zjivago på Malmö Opera. I Göteborg sågs han senast som amerikanen i succén Chess. Där har han också gjort kritikerrosade insatser i Miss Saigon, Les Misérables, The last five years och West Side Story.

På TV har vi kunnat se honom både i underhållningsprogram som Doobidoo, Så ska det låta, och som solist med bl a Radiosymfonikerna i SVT:s Trettondagskonsert. På Oscarsteatern i My Fair Lady spelade han mot Helen Sjöholm. Hans dramatiska begåvning har gett honom spännande talroller, t ex på Teater Brunnsgatan fyra som i samarbete med Dramaten gav Martina Montelius pjäs Elda! Elda! Elda! samt hans egna monolog Göran och Kärleken. En av hans filmroller är som klassens ledare i Anna Odells guldbaggevinnande Återträffen.

Åsa Fång är en mångsidig artist som gjort en rad kritikerrosade roller som sångerska, skådespelerska och musikalartist. Åsa har gjort roller i ett flertal stora musikaler så som Rivierans Guldgossar, Dr Zjivago, Banankontakt, Miss Saigon, Cabaret, Jesus Christ Superstar, Spindelkvinnans kyss m fl och för sin roll som Hemska Häxan i Trollkarlen från Oz tilldelades Åsa Guldmasken, 2000.

Hon var även leading lady i Robert Gustafssons 25 års jubileumsshow samt hyllats för sin egen musikteaterföreställning Edtih Piaf – Livet och kärleken och gett ut CD:n Åsa Fång sjunger Edith Piaf – La vie et l’amour.

På TV och film har man sett Åsa i bl a Så ska det låta, Doobidoo, Stjärnor hos Babben, Irene Huss samt i filmerna om Johan Falk.

Arrangör: Göteborg Teaterförening

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall