Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

175 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Foto: Jose Figueroa

Teater Barbara

Kom igen, Caritha!

Måndag

06 maj

19:00
ca 55 min

Scen/Plats

Gradängscen

Efterhäng i Kristallen!

Ordinarie

175 kr

Köp

Teater Barbara

Kom igen, Caritha!

En existentiell show om livet som det blev. En kvinnas berättelse om livet som går och det bråddjup som öppnar sig i medelåldern. Vem blev jag? Vem vill jag vara nu? Kom igen, Caritha! handlar inte om kroppen eller någon förlorad skönhet. Nej, här är det själen; livet som det blev som bjuder upp till dans.

Kom igen, Caritha! är en uppriktig och humoristisk monolog med sång och musik om upplevelsen av att befinna sig en bit in i andra halvlek.

Caritha har en stark känsla av att tiden håller på att rinna ut, att det håller på att bli för sent. Medelåldern är stenhård. Det är den tid då man yrvaket ser sig omkring i spillrorna av det som skulle bli ens liv. Den tid då vänskap sätts på prov, då kvinnor och män skiljer sig, då de kastar allt över bord. Den tid då de får besök av döden. Caritha känner slutet pulsera som ett svart hål där borta i evigheten. Det blir inget kollektiv i Oregon, det blir inget liv som läkare utan gräns eller som politisk förhandlare i Mellanöstern.

På scenen dyker Carina Jingrot, som spelar Caritha, ner i havererade drömmar, tar lackmustest på samtiden och försöker förstå hur vi ska klara av insikten om att allt förr eller senare tar slut. Manuset är skrivet av den hyllade radiomakaren Lotta Erikson och är inspirerat av hennes radioprogram ”Åh vilket party”, som sändes i Sveriges Radio P1 2009. Med Malin Morgan som regissör är trion bakom föreställningen kvinnor som själva är i medelåldern. Du kommer att känna igen dig, inspireras och förfäras av detta gästspel från Teater Barbara från Stockholm!

Regi: Malin Morgan
Manus: Lotta Erikson
Skådespelare: Carina Jingrot
Teknik & Ljus: Rickard Folke
Kostym: Ninni Hasselberg
Ljuddesign: Klara Erikson
Musik: Peter Reynolds

EFTERHÄNG: ÄGGEN ÄR SLUT
Stanna kvar efter föreställningen, då det blir efterhäng i Kristallfoajén – med klimakterievänlig bar och underhållning!

Efterhäng

ÄGGEN ÄR SLUT – ETT DOKUMENTÄRKÖRVERK MED SVENSKA DAMKÖREN & LINA EKDAHL
Kristallfoajén kl 20

En dag tar äggen slut för oss födda med livmoder. Mitt i livet. Hur ser erfarna kvinnor på dåtid och framtid? Hur är det i klimakteriet? Vad är drivkraften? Vilka är drömmarna? Hur känns kroppen? Hur är det med lusten? När är njutningen som störst? Vad är viktigt?

Annica Carlsson Bergdahl har intervjuat 17 kvinnor mellan 48 år till 73 år med olika bakgrund och erfarenheter. Intervjuerna utgör underlaget till dokumentärkörverket ÄGGEN ÄR SLUT med sångtexter av författaren Lina Ekdahl och musik av Paula af Malmborg Ward.

På scen Lina Ekdahl och Svenska Damkören.

Äggen är slut. Fotograf Elisabeth Ohlson Wallin.

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall