Priser
Klubbkonsert

325 kr

Stumfilmskonsert

300 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Gammalt event!

BOB HUND

+ DOLORES HAZE

Söndag

06 mar

20:00

Fler speltillfällen

3

Scen/Plats

Klubben

Klubbkonsert

Ordinarie

325 kr

Köp

BOB HUND

+ DOLORES HAZE

Samarbete med symfoniorkester, stumfilmkonsert och popspelning med Sveriges bästa liveband. I vår fortsätter Bob Hund att vända och vrida på vad konceptet rockband kan vara.
Med på turnén är inga mindre än Dolores Haze!

Bob Hund är i skrivande stund ute på en omfattande höstturné. Redan nu kan bandet presentera vårens turnédatum. Bob Hund har flyt. Såväl kreativt som publikt. I somras gjorde de stora, omtalade konserter på Roskildefestivalen, Popaganda i Stockholm och Malmöfestivalen. Den sistnämnda inför 20 000 åskådare. Sommaren följdes upp av en höstturné som med få undantag varit helt slutsåld. De har bland annat sålt ut Göteborgs Konserthus och två kvällar på Debaser Strand i Stockholm.

Höstturnén har några konserter kvar, men redan nu kan vårens turnédatum presenteras. Turnén tar sin början i sångaren Thomas Öbergs hemstad Helsingborg, på Konserthuset tillsammans med Helsingborgs symfoniorkester. Den följs sedan av två spelningar i Danmark, i Århus och Odense.

I samband med att bandet släpper ny musik i mars drar sedan turnén i gång på allvar. Med start på by:Larm-festivalen i Oslo tar turnén sedan bandet till Göteborg, Malmö och Stockholm för tre konserter per stad samt till Helsingfors för två.

Under turnén i mars kompletteras de vanliga gigen (om man nu kan beskriva en spelning med Bob Hund på det sättet) med en kväll per stad där bandet framför nyskriven musik till den sovjetiska stumfilmen ”Människa med filmkamera” från 1929.

 

Bio Stumfilmskonsert med Bob Hund

Under Bob Hunds nordiska vårturné kommer bandet i varje stad de gör nedslag kombinera vanliga gig med att sätta upp en konsert med nyskriven musik till den klassiska stumfilmen ”Människa med filmkamera”. Dziga Vertovs metafilmiska stadssymfoni från 1929 är en hyllning till filmmediet och ett av de främsta exemplen på den inflytelserika sovjetiska montageklippningen. Det är också en av de absolut bästa dokumentärer som har gjorts.

Bob Hund är sex individer som inte passar in men som passar ihop. Med den unika kemi som bara kan uppstå i mötet mellan de sex bandmedlemmarna som verktyg skapar de en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet. Bob Hund skrev ursprungligen musik till ”Människa med filmkamera” som en del av Cinematekets konsertserie Sounds of Silence. Nu får fler chansen att se detta unika möte mellan filmklassikern och bandets musik när föreställningen sätts upp i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo och Helsingfors.

 

DOLORES HAZE

Dolores Haze har gått från 0 till 100 direkt och på mindre än ett år blivit ett av landets mest omtalade band.  I November släpptes debutalbumet “The Haze is Forever” som belönades med pris för årets rock på P3 Guld Galan. Dolores Haze har ett hektiskt 2015 bakom sig. De har hyllats av Iggy Pop i BBC, blivit utslängda från sina egna spelningar, intagit brittiska festivaler, hyllats av alla från DN till Vice, the Guardian och Stereogum samt övertygat en brittisk journalist att Fuck faktiskt är ett ganska vanligt Svenskt förnamn.

Videon till Touch Me

Bob Hund på vårturné:
22/01 Helsingborg, Konserthuset
23/01 Århus (DK), Voxhall
24/01 Odense (DK), Posten
03/03 Oslo (NO), by:Larm (Stumfilmskonsert)
04/03 Oslo (NO), by:Larm
05/03 Göteborg, Stora Teatern
06/03 Göteborg, Stora Teatern (Stumfilmskonsert)
06/03 Göteborg, Stora Teatern
11/03 Helsingfors (FI), Tavastia (Stumfilmskonsert)
11/03 Helsingfors (FI), Tavastia
12/03 Malmö, Babel
13/03 Malmö, Babel (Stumfilmskonsert)
13/03 Malmö, Babel
19/03 Stockholm, Kägelbanan
20/03 Stockholm, Södra Teatern (Stumfilmskonsert)
20/03 Stockholm, Kägelbanan

Arrangör: Frihamnen Event & United Stage

Visa mer
Gammalt event!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall