Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

420 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Carl Thorborg

Bo Sundström med band

Support Anna Henriksson

Fredag

05 apr

19:00
ca 2 tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

420 kr

Köp

Bo Sundström med band

Support Anna Henriksson

Jazz låter bäst på svenska. Eller i alla fall utomordentligt bra. Bo Sundström, frontmannen i Bo Kaspers Orkester har i tjugofem års tid skrivit svenska texter till bandets jazzdoftande musik. Nu har han spelat in en skiva där han gör egna svenska tolkningar på några utvalda sånger ur den amerikanska jazzrepertoaren. Skivan som fått namnet ”Mitt dumma jag” är inspelad på klassiska Atlantstudion i Stockholm och släpptes den 25:e januari 2018 och fick strålande recensioner.

Bo Kaspers Orkester har med åren vunnit en trogen publik i Skandinavien som lärt sig uppskatta Bo Sundströms finurliga svenska texter om de vardagliga tingens tillvaro. Sundström tar med denna samling sånger upp den penna Bebbe Wolgers, Olle Adolphsson och Hasse & Tage lämnat efter sig.

Det är nostalgi och nutid. Ett hommage till ett tidigt 60-tal då den coola jazzmusiken stod i zenit. Och då svensk jazz var som allra mest älskad och en självklar del av det svenska musikutbudet.

Medverkande är:
Jonne Bentlöv – trumpet, Björn Jansson – sax och Robert Östlund – gitarr som länge spelat med i Bo Kaspers. Medverkar gör också Daniel Fredriksson- trummor, Ulf ”Morfar” Engström – kontrabas, samt Vladan Wirant på piano.

Bo Sundström och hans vänner turnerade i april-maj 2018 på en mindre turné och på publikens begäran förlängs nu konserten med ytterligare datum. Konserten håller på 2×45 minuter plus paus.

”Bländande och varm jazz på svenska” Aftonbladet

 ”Kulturgärning” Expressen

”Succé när Bo Sundström gästar Uppsala” Unt

Om Bo Sundström och Bo Kaspers Orkester:
Bo Sundström är årets pristagare till det prestigefyllda Evert Taubestipendiet med motiveringen: “Vår pristagare har en förmåga att fånga det lilla ögonblicket, det till synes triviala och göra det till stor poesi. Livsöden likväl som små detaljer fångas i väl avvägda strofer, ofta med finurliga ordvändningar”.

I över 25 år har Bosse med Bo Kaspers Orkester och deras unika sound blivit ett av Sveriges mest uppskattade liveband och med över en miljon sålda album och fem listettor på den svenska albumlistan räknas dom till de absolut största namnen på den svenska musikscenen i modern tid. Utöver Sverige har dom både turnerat flitigt och rönt stor uppskattning i våra nordiska grannländer. Bo Kaspers Orkesters är även högaktuella med den hyllade scenföreställningen “Allt ljus på oss” som spelat för fulla hus på Rondo i Göteborg, Cirkus i Stockholm och som nu i höst ger sig ut på en storslagen arenaturné landet runt.

Bandet är även dem som i år gör “Allsångsscenen är din”; den timslånga extrasändningen efter Allsången på Skansen där en folkkär artist, eller som i år ett band spelar sin musik med gästartister. SVT motiverade valet följande: ”Folkkära ut i fingerspetsarna sprider bandet musikglädje och underbar stämning.”

 

Support: ANNA HENRIKSSON

Mini-bombastisk landsbygdspop. Uppvuxen i en järnvägskorsning utanför Vännäs levde Anna omgiven av slöjd och musikinstrument. I tio år har hon nu bott i Göteborg. I tio år har hon längtat hem. Någonstans i skaren på väg till bussen hittade Anna ett sätt att förhålla sig till de blå tonerna.

Skrivet om Anna Henriksson:
”Låten Animals låter som ett möte mellan tidig Hello Saferide och mer renodlad elektronisk musik, eller som skogen möter city som det står i Annas pressmaterial. Nog förstår en den liknelsen, det urbana och hårda möter det långsamma skogslunket i en fin förening.”

Med sig på scen har hon Carl Bäckersten, känd från bland annat Lofot, Guldapan och BOSH.

 

 

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall