Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

295 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Åsa Edling

Foto: Åsa Edling

Ale Möller, Eric Bibb & Knut Reiersrud

Blues Detour

Söndag

13 nov

17:00
ca 2tim

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 16
Konserten ges med paus

Ordinarie

295 kr

Köp

Ale Möller, Eric Bibb & Knut Reiersrud

Blues Detour

Blues Detour uppstod när folk- och världsmusikanten Ale Möller fick uppdraget att sammanföra sina blueshjältar. Eric Bibb och Knut Reiersrud anslöt, och skapade en grupp med 175 års erfarenhet av blues och folkmusik.

Resultatet är en vild musikalisk mix där bluesen möter nordiska musiktraditioner och inslag av uttryck från hela världen. Men alltid med rötterna djupt i bluesen. Virtuositet, gränslös lekfullhet och fantasi i en musikalisk rollercoaster. Trion har hyllats sedan starten och ger sig till hösten ut på ännu en turné där de tar med publiken på en musikresa genom kända och okända marker.

Ale Möller tilldelades nyligen det prestigefyllda SIR GEORGE MARTIN MUSIC AWARD i Malmö. Samma kväll blev det offentligt vid en prisutdelning i Stockholm att Ale Möller var en av stipendiaterna i Ganneviksstipendiet 2014 Ale bygger ett eget musiklandskap som är grundat på skilda musiktraditioner från många håll. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Samma söklust har han fört över till en allt större publik som lika mycket fascineras över musikens måna inneboende delar som berusas av själva rörelsen i landskapet. Hans förmåga att iscensätta oväntade och djärva musikaliska möten som får publiken att hissna, är omvittnad. Få kan som Ale Möller skapa eufori både på och utanför scenen.

Eric Bibb växte upp i New York i en familj full av musiker, vänner till hans far den kände folksångaren Leon Bibb. Eric kan beskrivas som den innerliga bluestolkaren med den varma tonen. Han är prisad världen över för sina liveframträdanden och för sitt låtskrivande. Han förenar soul, jazz, gospel och blues på ett unikt sätt som ingen annan.

Den egensinnige norske bluesgitarristen Knut Reiersrud är en pionjär inom den skandinaviska världsmusiken. Han har på ett nyfiket sätt arbetat med att sammanföra musikaliska stilar från olika delar av världen såsom orientalisk, afrikansk, norsk folkmusik med blues till ett eget sound. Med den uppmärksammade skivan “Tramp” liksom uppföljaren “Klapp” öppnade han öronen på en bred publik för nya klanger i bluesens värld.

Konserten har ett event på Facebook

www.alemoller.se

www.ericbibb.com

www.knutreiersrud.no

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall