Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

175 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

iCoDaCo

BABULUS

Tisdag

22 nov

19:00
ca 1h

Scen/Plats

Gradängscen

Ordinarie

175 kr

Köp

iCoDaCo

BABULUS

Babulus är ett dansteaterverk med inslag av film, improvisation och visuell poesi som ställer oss frågor om vad som händer och hur vi går vidare när vi förlorat våra grundläggande medel för kommunikation. Vad gör vi när vi saknar ord att gömma oss bakom?
Babulus har skapats genom dansresidens i Cardiff, Glasgow och i Göteborg under årets upplaga av Göteborgs dans- och teaterfestival. Nu presenterar vi stolt världspremiären på Stora Teatern.

Med hjälp av dagens teknik och internet, kan vi kommunicera med fler människor runt hela världen än någonsin tidigare. På något sätt verkar det trots allt ändå bli allt svårare att göra sig hörd.
Charles Darwin skrev ”människan har en naturlig strävan efter att tala, vilket vi ser i det lilla barnets babblande, medan inget barn drivs instinkt när det lär sig baka, brygga eller skriva.

 

 

Om iCoDaCo

iCoDaCo – International Contemporary Dance Collective startades av det göteborgsbaserade danskompaniet ilDance 2012. Vartannat år möts ett urval internationellt verksamma koreografer för att tillsammans skapa en ny produktion. Den kreativa processen sker i residensform i de länder som är representerade i gruppen. Artisterna delar sin koreografiska praktik med det lokala danslivet och med publiken i öppna repetitioner, studiovisningar, artistsamtal och öppna dansklasser och workshops. Senare turnerar gruppen med den nya produktionen i sina respektive länder.

Inför 2016 års iCoDaCo har ilDance samlat artister från Sverige, Finland, Wales och Scotland. Dessa har rest till varandra, arbetat kreativt i olika residens och tillsammans skapat föreställningen BABULUS. Inspirerade av både historiska händelser i koreografernas respektive land och av sociala, politiska och nationella fenomen, har gruppen också uppmanats att plocka upp olika upplevelser av språk och kommunikation, som sedan använts som utgångspunkt för arbetet.

I augusti 2016 huserade Göteborgs dans och teaterfestival iCoDaCo i ett två veckor långt residens, inom ramen för festivalen, på Stora Teatern.

Medverkande:
Koreografer/artister: Johanna Nuutinen, Eddie Ladd, Gwyn Emberton, Lee Brummer,
Israel Aloni.Dramaturg: Luke Pell
Musik: Oscar Collin
Scenografi/kostym: iCoDaCo 2016

Presenteras i samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival

Visa mer

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall