Priser

Du kan ej välja pris här. Det gör du i biljettsystemet efter att ha klickat på köpknappen.

Köp
Ordinarie pris

125 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Anna Westberg

Min kropp blir inte arkiverad: om Ulf Gadd och hans verk

Tisdag

05 maj

19:00
ca 1h 50min

Scen/Plats

Gradängscen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

125 kr

Köp

Anna Westberg

Min kropp blir inte arkiverad: om Ulf Gadd och hans verk

Dansaren Anna Westberg återbesöker sin tid som elev vid Stora Teaterns Balettelevskola i Göteborg. Ulf Gadd var då ledare för balettkompaniet. Tillsammans med scenografen Svenerik Goude skapade han en lång rad dansteaterverk, som innebar en legendarisk period i svensk danshistoria.

I denna presentation blandas föredragets form med dansföreställningens.

”Ulf Gadd hade en omutlig tro på dansens angelägenhet i samhället och konstens förmåga att väcka tankar, skapa möten och samtal. Detta är en personligt färgad historieskrivning av hans konstnärskap, gestaltad utifrån en inventering av egna och andras arkiv, både sådana som ryms i lådor och sådana som bor i kroppen.” Anna Westberg

Föreställningen visades vid tre tillfällen på Dansmuseet och möttes av stort intresse. Ämnet är svensk danshistoria och specifikt Ulf Gadds konstnärskap, men föreställningen rymmer även frågor om arkiv, minne, drömmar, historieskrivning och folkbildning.

Huvudparten består av historieberättande utifrån Annas eget arkiv. Tre dansade delar flätas in, bland annat den första solodelen från Ulf Gadds Våroffer. Avslutningsvis en 22 minuter lång nytolkning av Ulf Gadds stycke Sju japanska blad. 

Publiken får ett program om Ulf Gadd med sig hem efter föreställningen. Det speglar programmens grafiska form och folkbildningsambition under den tid då Ulf Gadd var ledare för Stora Teatern balett 1976-1988.

Visa mer

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall