Priser
Ordinarie pris

150 kr

Elever i Göteborg

30 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Peter Lloyd

Foto: Peter Lloyd

Foto: Peter Lloyd

Foto: Peter Lloyd

Foto: Peter Lloyd

Foto: Peter Lloyd

Gammalt event!

Teateri

Ankomsten

Måndag

23 okt

19:00
ca 1 tim 15 min

Scen/Plats

Gradängscen

Ordinarie

150 kr

Köp

Teateri

Ankomsten

Ankomsten är en språklös berättelse baserad på en bok av Shaun Tan, en färgstark och omskakande berättelse om att tvingas börja om på nytt.

Efter en kylslagen båtfärd kliver en man ut i en främmande stad. Han är ensam i en värld där språket är obegripligt och de sociala koderna svårtolkade. Allt han äger är resväskan i handen och fotografiet i kavajfickan, ett kort på familjen han tvingats lämna. Trevande börjar mannen ta sig fram i den nya miljön. Sakta lär han sig kommunicera, hittar ett jobb och får vänner men längtan att återvända hem till familjen växer sig allt starkare.

Tillsammans med ett internationellt team har regissören Thaddeus Phillips och den konstnärlige ledaren Christian Arin skapat en gränsöverskridande föreställning i både form och innehåll. Historien framförs av skådespelarna på ett helt eget språk med fysiskt spel och dockor samt musik skapad av Juan Gabriel Turbay, allt i en magiskt föränderlig scenografi skapad av Lars Jansson. Till detta och Tans förunderliga bildvärld har Phillips sedan tillfört sin egen karakteristiska, lekfulla berättarstil.

Ankomsten var uttagen till Scenkonstbiennalen 2017.

Medverkande: Christian Arin, Nanny Nilsson, Sam Rigi och Martyna Lisowska
Av: Shaun Tan
Regi, ljus och ljud: Thaddeus Phillips
Scenografi och kostym: Lars Jansson
Musik: Juan Gabreil Turbay
Ljus och ljud: Patrik Petersson, Pontus Petersson
Producent: Catarina Jansson, Peter Gotting
Foto: Peter Lloyd

Thaddeus Phillips – verksam skådespelare inom film och tv (Narcos, Amazing Spiderman 2) samt teaterregissör (17 Borders) i både Syd- och Nordamerika. En av de konstnärlig ledare för kritikerhyllade Lucidity Suitcase Intercontinental som turnerar i hela världen.

Shaun Tan – ALMA-belönad författare, illustratör och konstnär från Australien. Han har skrivit ett 20-tal böcker (Det Röda Trädet) men även vunnit en Oscar för kortfilmen The Lost Thing (2011).

Teateri grundades 1997 av scenkonstnärer från olika delar av Europa. Konstnärliga ledare är Vera Veljovic och Christian Arin. Produktioner i urval; Tisdagarna med Morrie, Tala! Det är så mörkt, Nils-resan mot norr (Uttagen till Bibu 2010), Massakerguden (Bästa föreställning, Publikensval, Nummer.se, 2009)

PRESS

”Ett vemodigt och vackert mästerverk” Dagens Nyheter

”Teateri har en säker blick också för kulturkraschernas komik” Expressen

”Det är lika enkelt som genialiskt” Jönköpings Posten

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall