Speltillfällen
Priser
Ordinarie pris

60 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Elin Berge

America Vera-Zavala

Konst som motstånd

Tisdag

13 feb

19:00
ca 1 tim

Scen/Plats

Kristallfoajén

Ordinarie

60 kr

Köp

America Vera-Zavala

Konst som motstånd

Denna gång gästas samtalsserien Konst som motstånd av dramatikern/författaren/aktivisten America Vera-Zavala.

– Jag heter America. Min pappa är från Chile, min mamma från Peru. Jag föddes i Rumänien och kom till Sverige när jag var tre och ett halvt år gammal. Jag är dramatiker, aktivist, kulturskribent och författare. Så beskriver America Vera Zavala sig själv på sin hemsida.

Känd för den stora allmänheten blev America runt år 2000 när hon var med och startade upp Attac-rörelsen i Sverige. Sen dess har hon publicerat ett flertal böcker på temat demokrati och global rättvisa. År 2006 började hon skriva dramatik och 2008 startade hon upp Botkyrka Community Teater & Dans.

Concha tu Madre, Etnoporr, Sara, Sara, Sara, Rött kort, Svenska hijabis, La Familia och Muslim Ban är några av de föreställningar America skapat, alltid med ett aktuellt samhällspolitiskt tema. Americas dramatik har spelats på många av landets stora och små scener, nu senast på Dramaten.

Samtalsledare

Rebecca Bohlin, journalist och författare, var under flera år chefredaktör för tidningen Arbetaren. Numera är hon nyhetsredaktör på tidningen ETC och har som författare skrivit om bland annat Europas fattiga arbetarklass och om hot och näthat.

 

KONST SOM MOTSTÅND

Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är ikonen Silvana Imam, konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, poeten/aktivisten Athena Farrokhzad, progglegendaren Mikael Wiehe regissören Suzanne Osten och musikern/poeten Mattias Alkberg.

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall