Priser
Ordinarie pris

175 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: David Andreas

Gammalt event!

Amanda Andréas och Naoko Sakata

Måndag

19 nov

18:30
ca 4 tim 30 min

Scen/Plats

Kristallfoajén

Ordinarie

175 kr

Köp

Amanda Andréas och Naoko Sakata

Hyllade Amanda Andréas välkomnar oss in i sin låtskatt under en gnistrande kväll i Kristallbaren. Vid sin sida har hon sitt 8-mannaband, samt pianisten Naoko Sakata som inleder kvällen med ett unikt improvisationsstycke.

Amanda Andréas musik tar avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen och med sin förmåga att förmedla text fångar hon publiken, oavsett generation, från första till sista ton. Hyllad av bl.a. Per Sinding-Larsen [SVT] som “Jazzhoppet” för Amanda Andréas, med sina musikaliska vardagsbetraktelser, vidare Barbro Hörbergs och Monica Zetterlunds arv in i nutiden. 

I vinter släpper Amanda Andréas sitt efterlängtade debutalbum – producerat av Simon Ljungman [Augustifamiljen/Håkan Hellström] och mixat av Åke Linton [Esbjörn Svensson Trio, Tonbruket ]. I samband med det väntar en turné runt om i landet och konsert med bl.a Bo Sundström, så ta chansen att se detta stjärnskott på hemmaplan!

 “Tar Zetterlunds arv in i nutiden” Göteborgs-Posten

 “Potential att fånga ung som gammal” HYMN

Naoko Sakata är pianisten som har improvisation som huvudelement och känd för sin orädda improvisation och hjärtliga spel. Hennes musikaliska spektra sträcker sig från den lugna poetiska skönheten till det intensiva explosiva kaoset, där allt kommer samman som ett uttryck. Naoko flyttade från Japan till Sverige för ett decennium sedan och har sedan dess blivit en viktig del av den svenska jazzscenen och har fått många prestigefyllda utmärkelser och erkännanden.

 Den 19:e nov möts de två musikskaparna – Amanda Andréas och Naoko Sakata – och deras personliga musikaliska uttryck vävs samma under en oförglömlig måndagskväll med flygeln i centrum. Lovorden är många men platserna få så se till att boka biljetter redan idag!

 Amanda Andréas:
Spotify: https://spoti.fi/2MOU5ua
Facebook: Amanda Andréas
Instagram @amandaandreas
www.amandaandreas.com

 Naoko Sakata:
Spotify: https://spoti.fi/2IvBTFg
Youtube: https://youtu.be/059qMvtI2f4

 Amanda Andréas, sång och piano
Naoko Sakata, piano
Lisen Rylander Löve, blås
Simon Ljungman, gitarr
Finn Björnulfson, percussions
Ida Kjellberg, kör
Erik Björksten, gitarr
Viktor Reuter, bas
Anton Alvin, piano
David Andréas, trummor

Visa mer
Gammalt event!

DRAMATEN

EN NATT I DEN SVENSKA SOMMAREN. En pjäs av Erland Josephson baserad på inspelningen av Andrej Tarkovskijs sista film Offret.

Läs mer om föreställningen

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall