Priser
Ordinarie pris

395 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Ana Moura

Torsdag

15 feb

19:00
ca 1 tim 30 min

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18

Ordinarie

395 kr

Köp

Ana Moura

Vad ska man säga om en artist som fått självaste Prince att ta sitt privatjet till Paris för att se henne uppträda? Och som har Rolling Stones i publiken när hon spelar live? Denna extraordinära sångerska är Portugals ledande fadista och en av de mest fullfjädrade sångerskorna ur sin generation.

Live är Ana Moura en mycket intensiv upplevelse i stil med de stora fado-legenderna. Senast hon besökte Stora Teatern 2013 bjöd hon på en upplevelse vi aldrig glömmer. Nu får vi en ny chans att förföras av hennes fängslande röst och fantastiska elegans.

Ana Moura har moderniserat fado och gjort det populärt igen för en yngre generation. Hon lade till en trummis och en keyboard-spelare till sin klassiska fado gitarr-trio (inklusive den bästa portugisiska gitarrspelaren). “Desfado”, en modern klassiker, är det mest sålda albumet under de senaste fem åren i Portugal. Albumet, som har gjort Ana Moura till en internationell världsstjärna, har legat i topp tio sedan det släpptes 2012! Hennes senaste release “Moura” (2015), som producerades av Grammyprisbelönta Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock, Madeleine Peyroux) nådde även den förstaplatsen på försäljningslistan.

Ana Moura anses allmänt vara den största fado-sångerskan i Portugal. Hon har tilldelats en mängd utmärkelser, bl a 2 Golden Globes, 2 Amália-utmärkelser och 1 Bästa Artist-nominering av Songlines Music vid sidan om andra artister såsom Caetano Veloso, Gilberto Gil och Herbie Hancock.

Det finns ingen annan fado-röst som Ana Mouras. En röst som rör fritt genom traditionen, men också flörtar elegant med popmusik, och formar ett mycket personligt uttryck.

 

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall