Priser
Ordinarie pris

305 kr

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Foto: Anna Ledin Wiren

1900

Lördag

06 okt

19:00
ca 1 tim 30 min

Fler speltillfällen

2

Scen/Plats

Stora scenen

Kristallbaren öppnar kl 18.

Ordinarie

305 kr

Köp

1900

En audiovisuell konsert med musiken från albumen ”1900” och ”Tekno”.

Det börjar med knaster, ett vagt brus. En speldosa dras upp. Med sköra små toner spelas Internationalen upp. Långt ifrån pompösa orkesterarrangemang står den naken och skör. Som en vaggvisa från förra seklet. Det är de första sekunderna av Christian Gabels album 1900. Ett album som tar lyssnaren på en resa i ett vemodigt ljudlandskap, men där hoppet alltid finns runt hörnet. Eller i alla fall löftet om det.

1900 från 2008 är en instrumentalskiva, så när som på ett par spår som innehåller fragment av röster. Utrustad med gammalmodig inspelningsutrustning och ett oslagbart sinne för minimalistiska melodier skapade Christian Gabel ett temaalbum om det våldsamma 1900-talet. Skivan följdes upp av albumet Tekno som också den använde kollage av ljud och melodier fångade med analoga rullbandspelare för att skapa en helt egen värld.

1900-projektet har blivit en osannolik framgångssaga där många människor tagit musiken till sina hjärtan och låten Den minsta av segrar rent av blivit liten av en hit som flitigt förekommit i olika TV-program. Tio år sedan den första 1900-skivan släpptes kommer musiken våren 2018 för första gången sättas upp på en scen. Christian Gabel har i samarbete med Orionteatern skapat förutsättningarna för att ge musiken från de båda albumen den inramning de förtjänar live. Såväl musikaliskt som visuellt.

När 1900 intar Stora Teatern för två föreställningar är det inte bara en konsert med instrumentalmusik, utan en helhetsupplevelse.

Christian Gabel är musiker och producent som till vardags spelar i Bob Hund. Han har även ingått i Thåströms band och turnerat med Annika Norlin i Hello Saferide.

Arrangör: Frihamnen Event och United Stage

Visa mer

Ta hand om varandra!

Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall