Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Podcast

Ratta in Stora Teaterns podcast och ta del av samtal, musik mm inspelat live på teatern. Du hittar alla avsnitt på Soundcloud och i iTunes - givetvis gratis! På Soundcloud kan du lämna kommentarer och tipsa andra. i iTunes kan du prenumerera på våra podcasts så du alltid får det senaste när vi lägger upp nytt material.

OM VÅRA PODCASTS

Konst som motstånd
Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, kollektivet Mahoyo, genusvetaren/författaren Vanja Hermele, regissörerna Gertrud Larsson och Mattias Andersson, den palestinske rapparen Khaled Harara och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin.

Upptakt
Stora Teatern gästas varje säsong av en mängd spännande artister, musiker och konstnärer. I podcasten Upptakt tar vi pulsen på några av dem inför deras besök hos oss. Här pratar vi om konstnärliga processer, aktuella ämnen och förstås om vad de har för relation till Göteborg.

Popmusik rimmar på politik
Journalisten Anna Charlotta Gunnarson gavs fria händer att utforma sina drömkvällar på Stora Teatern, under titeln Popmusik rimmar på politik. Varje helkväll fokuserade på en eller flera utvalda artister som både uppträdde med sin musik och intervjuades i gedigna, musiksmarta samtal.

Bland de medverkande artisterna var Annika Norlin/Hello Saferide, Lili & Susie och Pandora.

Svalbard Company

Med stor inlevelse, energi och en gnutta galenskap intar prisbelönta Svalbard Company scenen för att med högklassig cirkuskonst peka på det mest djuriska inom det mänskliga beteendet.

Läs mer om föreställningen