Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Podcast & streaming

Ta del av Stora Teaterns digitala innehåll och lyssna på samtal och musik inspelat live på teatern. Du hittar alla avsnitt där poddar finns eller på Youtube - givetvis gratis! Du kan prenumerera på våra podcasts och vår Youtube-kanal så du alltid får det senaste när vi lägger upp nytt material.

OM VÅRA PODCASTS

Konst som motstånd
Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst medvetet, för att förändra något i samhället.  Det kan vara en bildkonstnär, filmare, författare, musiker eller scenkonstgrupp. Viljan att påverka och förändra med sin konst är den gemensamma nämnaren.

Exempel på personer som gästat Stora Teatern på detta tema är konstnären/regissören Anna Odell, grafittikonstnären Carolina Falkholt, filmaren Ruben Östlund, konstnären Makode Linde, kollektivet Mahoyo, genusvetaren/författaren Vanja Hermele, regissörerna Gertrud Larsson och Mattias Andersson, den palestinske rapparen Khaled Harara och fotografen Elisabeth Ohlson Wallin.

Upptakt
Stora Teatern gästas varje säsong av en mängd spännande artister, musiker och konstnärer. I podcasten Upptakt tar vi pulsen på några av dem inför deras besök hos oss. Här pratar vi om konstnärliga processer, aktuella ämnen och förstås om vad de har för relation till Göteborg.

Popmusik rimmar på politik
Journalisten Anna Charlotta Gunnarson gavs fria händer att utforma sina drömkvällar på Stora Teatern, under titeln Popmusik rimmar på politik. Varje helkväll fokuserade på en eller flera utvalda artister som både uppträdde med sin musik och intervjuades i gedigna, musiksmarta samtal.

Bland de medverkande artisterna var Annika Norlin/Hello Saferide, Lili & Susie och Pandora.

Om “stora Teatern möter” – digital samtallserie på youtube

I samtalsserien “Stora Teatern möter” vill vi ge plats för den växande längtan efter levande scenkonst i pandemitider. Vi blickar framåt, drömmer oss bort och dyker ner i våra allra bästa scenkonstminnen. Detta gör vi tillsammans med konstnärer, artister och vår publik under tre avsnitt våren 2021.

På Stora scen inne i Stora Teaterns salong bjuder producenterna Lina Linde, Pernilla Appelqvist och Sarah Melin in aktuella gäster för förhoppningsfulla samtal om scenkonsten och framtiden.

  1. Musiken – Gäster: Malin Dahlström (Niki & the Dove) & Daniel Lemma
  2. Cirkusen – Gäster: Maria Zeniuo & Gaston
  3. Publiken – Gäster: Linda Brelin & Rickard Enfors från Stora Teaterns publikgrupp

Kid Koala

The Storyville Mosquito tar oss med på ett allkonstnärligt underverk i teknikens tecken. Allt sker till ett soundtrack av Kid Koala, välkänd scratch-dj och multimedia-artist. En del av Göteborgs dans- och teaterfestival.

Läs mer om föreställningen