Din webbläsare behöver uppdateras

Din webbläsare behöver uppdateras Uppdatera din webbläsare här

Använd webbläsaren i alla fall

Speltillfällen
Priser

search-icon-large Sök

efter artist eller föreställning.

Inkludera arkivet
Av
Smily
Det finns inga artister eller föreställningar för din sökning

Cirkus i Väst – Turné

Boka cirkusföreställning till subventionerat pris! Under hösten erbjuder vi arrangörer i Västra Götaland en mycket subventionerad turné med det belgiska cirkuskompaniet HopScotch och deras föreställning "Catch You Later". Precis som hösten 2021 då vi tog "The Red Pants Show" på turné står du som arrangör endast för 50 % av gaget! Ett unikt erbjudande från Cirkus i Väst i samarbete med Riksteatern Väst och Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götaland.

Foto: Christophe Marchal

Turnéperioden är 21 oktober till 20 november 2022 och det är möjligt att boka såväl offentliga familjeföreställningar som skolföreställningar.

CATCH YOU LATER

Hula Hoop. Catch and throw. Got the flow. Let’s go.

I Catch You Later får vi uppleva den glittrande vänskapen mellan Mary och Anne som tillsammans skapar rockringsmagi på scen. Föreställningen är fylld med nytänkande rockringsakrobatik, dans och förstås – massa lek. Allt tonsatt till deras egna rapplåtar och medryckande rytmer som gör det omöjligt för publiken att sitta still.

Under föreställningen visar de två kompisarna prov på imponerande teknik. De kastar och fångar handståendes, rockar med sina hippa hårknutar och rör sig synkroniserat i takt till musiken. Catch You Later är med sin färgstarka fantasi och dynamiska energi en hyllning till glädjen och gemenskapen. Den roligaste rockringsfesten någonsin, helt enkelt. Så sitt inte hemma och rulla tummarna, häng på och rulla höfterna istället!

TA CHANSEN ATT ERBJUDA DIN PUBLIK EN KUL ROCKRINGSWORKSHOP

I samband med föreställningen går det att boka en workshop som tematiskt följer föreställningen: 2 pedagoger förbereder en workshop för 20 barn/grupp á 30 min, workshopen är 2 timmar totalt och uppdelad i fyra pass.

Workshopen kräver en egen lokal om minst 80 kvm med minst 3 m takhöjd. Arrangörerna betalar 2000kr (ord.pris ca 8.500 kr). Arrangörer som bokar för skolor kan boka via Kulturkatalogen. Boka senast 8 maj.

INSPIRATIONSTRÄFF MED ARTISTERNA

I år kommer vi erbjuda alla bokare en arrangörsträff där vi gemensamt går igenom marknadsföringsmaterial, utbyter idéer och får möjlighet att samtala med och ställa frågor till artisterna. Mer information om arrangörsträffen kommer att skickas ut efter bekräftad bokning. Boka senast 8 maj. (Boka rockringsworkshopen samtidigt om intresse finns.)

För bokning kontakta Louise Morberg,  telefon 076-651 66 15, e-post  louise.morberg@riksteatern.se

För frågor om Cirkus i Väst eller om att arrangera cirkus kontakta Sara Ellström, telefon 031-368 32 85 eller Henning Wideberg Blix, telefon 070-828 13 71 / cirkusivast@storateatern.se

 

Faktaruta – catch you later

  • Passar för: åk 2-6 vid skolföreställning/ från 5 år vid familjeföreställning
  • Medverkande: Två cirkusartister, Anne Julia Neuman och Mary Schroeder
  • Längd: 35 minuter
  • Scenyta bredd/djup: 6 x 6 meter
  • Höjd: 4 meter
  • Byggtid: 30 minuter
  • Rivtid: 30 minuter
  • Mörkläggning: Nej
  • Tillgång till eluttag: Ja, önskar använda befintliga PA-system om det finns
  • Bär- och rigghjälp: Nej

PRIS

Subventionerat pris: 7 000 kr + 25 % moms (ord. pris 14 000 kr)
Andra föreställningen samma dag: 5 000 kr + 25 % moms.

Cirkus i Väst står dessutom för alla turnékostnader. Det kommer finnas markandsmaterial att tillgå.